L’alumnat de 4art. d’ESO del Pere Ribot organitza una campanya de recollida de donacions de sang el 7 de juny

Els alumnes de quart d’ESO de l’institut Pere Ribot organitzen, en coordinació amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, una campanya de recollida de donacions de sang dimarts 7 de juny de 9 del matí a 1 de la tarda i de 2/4 de 4 a 2/4 de 8 del vespre.

Una representació d’aquests alumnes, formada per Marta , Audry Varet, Judit ,  Klara i Mireia , ha visitat l’espai “Parlant de tot” per a parlar-nos d’aquesta campanya.

Ens han explicat que aquesta campanya es realitza en el marc del treball transversal del Servei Comunitari,  l’assignatura de Biologia i està entroncada amb el treball de salut que es fa des de l’institut.

El primer que van fer és el cartell promocional que té el lema de “10 minuts menys, 3 vides més. Dona el millor de tu, dona sang”. Van rebre prèviament una xerrada del Banc de Sang.

A l’entrevista van recordar algunes de les raons per les quals és molt necessari que donem sang, van explicar quins són els requisits per poder donar-ne i van subratllar que es necessita sobretot sang del grup 0-Negatiu, perquè aquest tipus de sang és compatible per a tots els donants.

Van detallar quina serà la funció que faran el dia de la donació: acompanyaran els donants, els donaran uns formularis que els donants hauran d’omplir, els explicaran com serà l’experiència que viuran i aniran gravant durant la jornada per poder fer la presentació acadèmica del Servei Comunitari, en el marc del qual s’emmarca aquesta recollida de donacions de sang.