L’alumnat de 1r d’ESO, principal objectiu de l’exposició “El tabac al descobert”

Fins al 5 d’abril, a la Biblioteca Municipal, es pot visitar l’exposició itinerant de la Diputació de Barcelona “El tabac al descobert”, que té com a objectiu la prevenció del tabaquisme. A Vilassar de Mar, l’exposició es troba dins del programa de salut que l’Ajuntament ofereix als instituts a través d’una visita dinamitzada amb l’alumnat de primer d’ESO.

L’Ajuntament adreça la mostra a l’alumnat de primer d’ESO, entre 12 i 13 anys, edat de màxim risc per a l’inici del consum. Dades recents informen que l’edat mitjana d’inici del consum de tabac és als 13,5 anys. El propòsit d’aquesta iniciativa és evitar o, si més no, ajornar l’experimentació amb el tabac. Es pretén generar actituds contràries al consum de tabac i refermar la posició dels joves que no hagin fumat mai.

L’exposició consta de 10 plafons de temàtiques diverses, que a les visites que fan els instituts es complementen amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta guia proporciona contingut per conduir un debat amb l’alumnat a partir de la mostra. Acabat el recorregut, els assistents poden participar en el joc “I tu què en saps? Juga i descobreix-ho”, on hauran de decidir si l’enunciat que se’ls proposa és veritat o mentida.

L’exposició de la Diputació de Barcelona forma part del programa de salut que l’Ajuntament ofereix als instituts del municipi en el qual també es tracten temes de creixement personal, ús de pantalles o sexualitat i afectivitat, entre d’altres.