L’alcalde de Vilassar de Mar Damià del Clot valora l’inici de la legislatura en una entrevista al diari El Punt Avui

foto: El Punt Avui

foto: El Punt Avui

L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot (ERC-VdMDiuSí) ha fet una valoració positiva del pacte de govern amb Gent per Vilassar de Mar i ha explicat que li hauria agradat que Babord hagués entrat al govern municipal a l’inici de legislatura.

Són declaracions realitzades a l’entrevista que el diari El Punt Avui, en la seva edició del Maresme, va realitzar ahir dimarts 4 d’agost. Del Clot ha manifestat que “Gent per Vilassar de Mar ens ha aportat certa experiència al govern i ens ha pogut guiar en aquests primers dies, ja que nosaltres entràvem a la casa amb molta il·lusió però amb poca experiència”

Quant a la pregunta de com es gestiona un govern en minoria, l’alcalde ha respòs que “s’ha de gestionar amb molta cintura, amb molta mà esquerra i, sobretot, amb molta paciència” ja que “has de prendre decisions en acció de govern, llavors vendre-les als grups de l’oposició i buscar allò que s’anomena geometria variable”.
Del Clot ha afegit que li hauria agradat que Babord hagués entrat al govern des d’un inici i ha explicat que “si els llaços de confiança es reforcen, és possible que en un futur pugui arribar a entrar-hi o esdevingui un soci més estable”.
L’alcalde ha manifestat que no creuen que durant la legislatura se’ls presenti una moció de censura ja que aquest fet “requereix una situació d’excepcionalitat política que creiem que el municipi no entendria que es fes com a via per accedir a l’alcaldia”

En relació a l’aprovació de les retribucions, Del Clot ha explicat que “el tema es va acabar solucionant amb molt de diàleg amb els partits de l’oposició, tant amb CiU com amb el PSC com amb Ciutadans i Babord”. L’alcalde ha manifestat que els salaris no estaven adequats al fet que Vilassar de Mar sigui el cinquè municipi del Maresme, ha afegit que el govern ha continuat mantenint els sous baixos i que s’ha abaixat el sou un 20%.

Quant als reptes d’aquest mandat, dotar el municipi d’infraestructures culturals, potenciar l’economia local i impulsar el sector de la flor i la planta.

Quant a la carretera Nacional II, l’alcalde ha explicat que ara és moment per treballar a fons aquesta qüestió “perquè molts dels pobles afectats per aquesta via tenen el mateix color polític”. Del Clot s’ha mostrat totalment d’acord amb la conversió de la N-II en via cívica.

 

 

Leave a Reply