L’alcalde valora les conseqüències dels aiguats

L’alcalde de Vilassar de Mar Damià del Clot va ser entrevistat dimarts al matí al “Parlant de Tot” per parlar i fer balanç de la gestió de la crisi que es va desenvolupar arran de les tempestes que van caure el passat dimecres 12 d’octubre.

L’alcalde, entrevistat per Jaume Cabot, va assegurar només començar l’entrevista que dimecres va ser el pitjor dia des que va accedir a l’alcaldia, i un dels pitjors de la seva vida perquè sentia que havia de donar resposta a una situació completament excepcional. Amb el pas dels dies Damià del Clot  assegura que es va actuar com un ajuntament gran i que es van fer les coses bé.

Em sento molt orgullós de com s’ha gestionat aquesta crisi, la pitjor dels darrers 20 anys.
Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar

“Recordem que en 24 hores van caure 292 l/m, i gran part d’aquesta quantitat van caure en només 4 hores”, assegurava el meteoròleg de Televisió de Catalunya Francesc Mauri, un altre dels convidats que vam entrevistar en el programa de dimarts. Els dos han destacat que no hi ha població al món que pugui gestionar, en quant a efectius i recursos, tanta quantitat d’aigua en tant poca estona.

Des d’un bon principi la prioritat van ser les persones que d’alguna manera o altra es van veure afectats per l’aigua, especialment la família de la víctima que es trobava al lloc dels fets i va ser atesa en tot moment als departaments municipals.

Dijous al matí es va rebre la visita del Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya Jordi Jané, junts van atendre els mitjans de comunicació que des del dimecres i fins divendres van establir-se a Vilassar de Mar per fer la cobertura informativa.

El dia següent es va convocar una roda de premsa on l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, i els alcaldes de Cabrera de Mar, Jordi Mir i el de Vilassar de Mar van anunciar que demanarien que les tres poblacions fossin declarades zona catastròfica. Respecte a aquest tema, Del Clot va explicar que es demanava per ajudar a empreses i particulars, però que eren molt conscients que  no seria feina fàcil que se’ls concedís aquesta declaració, però que es van activar les tres línies per buscar finançament, Generalitat, Ministeri i Diputació.

Respecte als altres danys que es van produir a causa de les pluges, destaca la descalcificació d’un tram de la riera d’en Cintet, que ha provocat que es tallin i es modifiquin les direccions en un tram d’aquella zona.

Em sento molt orgullós de les persones que es van bolcar en ajudar a treure aigua, a deixar material o posar-se a la disposició dels equips d’emergència.
Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar

Per la seva banda els efectius de Mossos d’Esquadra, en la seva visita mensual a la ràdio també es van afegir a la demanda de precaució extrema a la població quan hi ha casos com aquest.

Pots escoltar l’entrevista a Damià del Clot sencera clicant aquí