L’alcalde de Vilassar de Mar i diversos regidors han assistit a la concentració d’electes del món local de recolzament al president Artur Mas

CRV7RiQWwAADJpkL’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot i diversos regidors del govern i oposició han participat aquest matí a la concentració d’electes del món local organitzada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per donar recolzament al president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Els 400 alcaldes que han participat s’han trobat al monument a Lluís Companys  i han fet una ofrena floral en record dels 75 anys del seu afusellament. A continuació s’han dirigit a la porta del TSJC per donar suport al president de la Generalitat, Artur Mas, imputat per l’organització de la consulta popular del 9 de novembre de 2014. Mas, ha arribat a la seu del TSJC, acompanyat de 400 alcaldes, els membres del govern català i uns 3000 ciutadans aproximadament, que l’esperaven al passeig Lluís Companys, amb crits d’independència. Els alcaldes han portat la vara d’alcalde, símbol identificatiu del poder municipal.

CRWGghcWUAALRNf

Foto: Twitter Convergència Vilassar de Mar

Un cop Mas ha entrat al Palau de Justícia, els assistents han entonat “Els segadors”. L’alcalde de Premià de Mar i president de l’ACM, Miquel Buch, i l’alcalde de Girona i president de l’AMI, Carles Puigdemont, han encapçalat la comitiva entre el Parlament i el Palau de Justícia. La fiscalia acusa a Mas dels delictes de desobediència, prevaricació, malversació i usurpació de funcions, i que comporten penes d’inhabilitació.

El president en funcions només ha respòs a les preguntes del jutge i ha assumit tota la responsabilitat com a “promotor polític” del procés participatiu del 9-N i ha explicat que l’execució va quedar en mans dels voluntaris.

Leave a Reply