L’Ajuntament reubicarà i reformularà l’Skate Park

Tot sembla indicar que el nou Skate Park de Vilassar de Mar, proposta sorgida del Consell d’Infants, s’ubicarà, finalment, a la zona esportiva del nostre municipi. L’Ajuntament, després d’atendre les queixes dels veïns de la Xinesca, que era el lloc on s’havia projectat inicialment, ha decidit buscar un nou emplaçament a l’equipament i, de passada, reformular-lo. El primer tinent d’alcalde, Àngel Font, i Toni Cabrera, president d’una de les comunitats de veïns que es veia afectada, donen raó de les converses, de l’acord i del futur de l’emplaçament.

Des de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, doncs, es reconsidera la ubicació inicialment projectada després d’escoltar el posicionament dels veïns de la Xinesca. Sobre la taula del consistori, doncs, ara hi ha dues noves propostes per realitzar-ho. Amb un denominador comú, com apunta Àngel Font, la zona esportiva de Vilassar de Mar. Una seria entre el camp de futbol i la piscina i l’altre; al costat de la carretera d’Argentona. Un projecte al qual, també, se li donarà alguna volta. Inicialment, estava pensat per a famílies, nens i nenes però després d’escoltar els practicanants vilassarencs d’aquest esport de més edat s’apostarà per un Skate Park més gran.

Converses amb els veïns de la Xinesca

Els veïns de la Xinesca havien expressat el seu desacord amb el projecte inicial i han aconseguit que l’Ajuntament treballi per a la nova ubicació. Els seus arguments, resumits en unes 250 signatures, se centraven en la ubicació, en el soroll, en el model del projecte i en què no s’hagués comptat, diuen, amb la seva opinió des del minut zero. Com a resultat, tres reunions per debatre el futur de l’Skate Park. Ara, els veïns es mostren “satisfets” de la decisió del consistori. Toni Cabrera vol deixar molt clar que “estem parlant d’un conflicte veïnal i que en cap cas s’ha tractat d’un problema polític”.

Mentre el consistori perfila la nova ubicació, Cabrera destaca que tant els veïns de la Xinesca com l’Ajuntament de Vilassar s’han emplaçat en noves converses per mirar d’atreure gent i famílies a les àrees verdes que tenen al barri.