L’Ajuntament redueix despeses amb la implantació de la telefonia IP

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha canviat tot el sistema de telefonia tradicional a telefonia IP. El canvi es traduirà en un estalvi aproximat de 20.000 euros anuals. El nou sistema està en funcionament des de la primera quinzena de març. La telefonia IP s’ha implantat a l’edifici de l’Ajuntament i també a altres seus i equipaments municipals: la Societat Municipal de Promocions Urbanes, el Servei de Joventut de can Jorba, la nau de la brigada municipal, l’Escola Bressol Municipal i l’Espai Cultural can Bisa. Properament s’implantarà el sistema de telefonia IP a l’Escola Nàutica, l’Escola Municipal d’Adults, el local del Pla de desenvolupament comunitari, el Museu Municipal (Museu Monjo i Museu de la Marina) i el nou edifici del Mercat.

Entre els principals avantatges del nou sistema hi ha l’estalvi de costos, és a dir, cost zero en les comunicacions entre diferents equipaments municipals. Altres virtuts del nou sistema són: independència de l’operador ja que s’utilitza infraestructura pròpia, ràpida implementació sense altes ni lloguers de línies, integració del sistema de telefonia amb la xarxa de dades, aplicacions d’atenció al ciutadà i funcionalitats avançades de comunicacions com ara multiconferència, videoconferència, etc.

La darrera legislatura ja es va produir un estalvi important en la despesa de comunicacions. De l’any 2006 al 2009 es va reduir en 42.000 euros.

Leave a Reply