L’Ajuntament lliura la 2a beca als Estats Units als millors estudiants de segon de batxillerat

Aquest matí s’ha fet al Servei de Joventut de can Jorba l’acte d’entrega de la beca “Llengua i cultura als EEUU, (estat de Wisconsin)”, organitzada per la Regidoria de Joventut amb l’objectiu de premiar i incentivar l’esforç a l’estudi. Les premiades han estat la Clara Derboux Gascó, de l’INS Pere Ribot, i l’Andrea Pariente Martin, de l’INS Vilatzara. El premi de la beca és una estada d’un mes a Wisconsin, al nord-est dels EEUU, on a més de practicar l’anglès les estudiants podran conèixer de primera mà la cultura i la política americana.

Aquesta beca, que arriba a la segona edició, s’ha adreçat als alumnes de Vilassar de Mar (empadronats al municipi) de segon de batxillerat dels centres d’educació de secundària dels instituts Vilatzara i Pere Ribot i premia als estudiants, 1 de cada centre, amb les millors notes de l’expedient acadèmic del curs actual.

La beca està dins d’una de les línies d’actuació del Pla Local de Joventut 2009-2011, l’anomenada “autonomia i emancipació”, on s’inclou el programa de formació a l’estranger. Aquesta beca està pensada per afavorir l’esforç dels joves estudiants de batxillerat i promocionar l’intercanvi de cultures.

L’estada es farà del 30 de juny al 29 de juliol a les ciutats de Baraboo i Brown Deer, separades entre elles per tres hores de distància en cotxe, on viuen les dues famílies americanes amb qui conviuran els estudiants. Respecte l’edició de l’any passat, en aquesta ocasió la beca potencia més el vessant social i els estudiants col•laboraran amb menjadors socials de la zona. A més, durant el viatge viuran en directe la festa del 4 de juliol, coneixeran la capital de Minnesota, Sant Paul, faran una visita a la comunitat Amish, a un centre de recuperació de llops i a la tercera ciutat més important en població, Chicago, entre d’altres.

Cada jove tindrà un diari electrònic a través d’Internet
http://vilassardemar.wordpress.com per poder explicar les seves experiències diàries, que es podrà consultar a través del web municipal www.vilassardemar.cat. Els joves no aniran sols, estaran acompanyats d’Ove Joseph Jönsson, coordinador del projecte.

Leave a Reply