L’Ajuntament ha organitzat una formació en perspectiva de gènere a la Policia Local

 

Aquest passat dimecres al matí, la Policia Local de Vilassar de Mar va participar en un curs de formació sobre seguretat amb perspectiva de gènere, amb l’objectiu de sensibilitzar en matèria d’equitat de gènere entre dones i homes i facilitar eines pràctiques per aplicar la perspectiva de gènere en la praxi de la seguretat local.

A la sessió, de dues hores de durada, es va tractar el marc jurídic tant de les polítiques d’igualtat efectiva entre dones i homes com de la violència masclista, generant un debat entorn a l’aplicació de la legislació vigent i els canvis que suposen les darreres modificacions, així com la necessitat d’anar treballant en la incorporació de la perspectiva de gènere en els cossos de policia.

La formació es va desenvolupar a l’Espai Galbany i va estar impartida per Blanca Moreno Triguero, sociòloga i directora de la consultoria MiT, experta en l’elaboració de Plans Locals de Seguretat amb perspectiva de gènere.

La sessió formativa està emmarcada dins del Pla Local d’Igualtat 2022-2025 i del Pla Local de Seguretat amb perspectiva de gènere de la Policia Local, pla del 2021 amb el qual Vilassar de Mar es va convertir en un dels primers municipis en incorporar la perspectiva de gènere als plans locals de seguretat. Actualment la plantilla de la Policia Local de Vilassar de Mar està formada per 35 agents, set dels quals són dones.