L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat davant l’augment de casos de coronavirus entre els joves

L’Ajuntament de Vilassar de Mar fa una crida a la responsabilitat ciutadana davant l’augment de casos de coronavirus al nostre poble, principalment entre la gent jove. Segons dades del Departament de Salut, el nombre de proves PCR positives ha augmentat considerablement en els últims dies a Vilassar de Mar. Fonts de Salut confirmen, a més, que el brot de Balears també ha tingut repercussió. Degut a les celebracions dels darrers dies, principalment festes de revetlla, de moment s’han detectat quatre focus amb contagi comunitari.

Tot i la flexibilització de l’ús de la mascareta a l’aire lliure, cal recordar que aquesta encara és obligatòria a l’exterior quan no es pugui mantenir una distància mínima d’1,5 metres entre persones i recomanable si s’han mantingut conductes que poden implicar risc de contagi. 

Les mesures per contenir la propagació de la covid-19 vigents estipulen, a més, l’ús obligatori de mascareta en espais tancats, en el transport públic i en el privat de persones no convivents de fins a 9 places, a les andanes i estacions, en botigues, en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure en què puguin produir-se aglomeracions o on els assistents estiguin a peu dret, així com en visites a residències. 

Alhora, es recomana no superar grups de 10 persones no convivents en les reunions i trobades socials. En el cas de la restauració, els grups estan limitats a 10 persones en les terrasses i a sis a l’interior. 

L’Ajuntament recorda que les persones positives i els seus contactes han de seguir les indicacions sanitàries i complir amb la quarantena que marca Salut per tal de frenar aquest augment de casos al més aviat possible.