L’Ajuntament està avaluant els danys del temporal ‘Glòria’ a Vilassar de Mar

El temporal ‘Glòria’ de vent, pluja i fort onatge ha deixat nombrosos danys materials a Vilassar de Mar. L’Ajuntament està valorant i fent un llistat de les destrosses que s’han produït per tal de solucionar-les i demanar als organismes competents els ajuts que corresponguin. Divendres passat al matí, l’alcalde Damià del Clot, acompanyat per part de l’equip de govern, va fer una visita sobre el terreny a les zones més afectades.

Un dels indrets que ha patit amb força el temporal ha estat el passeig Marítim tant pel que fa al mobiliari urbà, escales i rampes d’accés, passos soterranis, ascensors… com a l’escullera, que ha quedat descalçada. L’Ajuntament manté tallat fins a nou avís el passeig Marítim, és a dir, queda prohibit accedir-hi per mantenir la seguretat de les persones i demana a la ciutadania que respecti la senyalització que s’ha col·locat a tal efecte. Les tasques de neteja, reparació i manteniment s’iniciaran al més aviat possible.

Pel que fa als equipaments municipals n’hi ha 13 que han sofert afectacions, la majoria per filtracions d’aigua i goteres. Són: el pavelló d’esports municipal Paco Martín, l’Escola Nàutica, la Bressoleta de l’av. Eduard Ferrés, el gimnàs de l’Escola del Mar, Vilassar Ràdio, el camp de futbol municipal (mur) i els vestuaris, l’annex del camp de futbol, la Biblioteca Municipal (plaques de la façana), can Gabernet (coberta), can Jorba (coberta), Hotel d’Entitats, Tucutuc i l’edifici de l’Ajuntament.

 

Es van produir incidències en senyalitzacions, semàfors i enllumenat públic. Pel que fa a l’arbrat viari, han caigut o s’ha hagut d’actuar per risc de caiguda en un total de 22 arbres (19 públics i 3 privats que afectaven la via pública). Encara es treballa en la retirada d’un d’aquests arbres d’un habitatge privat del carrer Colom, que va caure dimarts de la passada setmana sobre la via pública. No es permet la circulació de vianants per la vorera on està l’arbre, és a dir, la de costat muntanya.

Des de l’Ajuntament s’agraeix la feina i professionalitat de tots els treballadors de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, en especial de la Brigada Municipal, la Policia Local, Serveis Territorials, Comunicació i Vilassar Ràdio.