L’Ajuntament dota de més pressupost el servei de teleassistència perquè segueixi sent gratuït per a les persones usuàries

Penjoll_teleassistènciaVilassar de Mar incrementarà el pressupost destinat al servei local de teleassistència, que des d’ara no comptarà amb l’aportació que feia el govern de l’estat. L’Ajuntament passarà a assumir el 53% de l’import del servei per tal que segueixi sent gratuït per a les persones usuàries. L’any 2006, l’Ajuntament de Vilassar de Mar es va adherir al programa de teleassistència impulsat per la Diputació de Barcelona, un servei finançat entre el govern de l’estat, la Diputació de Barcelona i el propi Ajuntament. Per aquest any 2013, l’aportació del govern de l’estat s’ha suprimit i l’Ajuntament ha decidit fer un esforç i dotar de més pressupost el servei de teleassistència local. D’aquesta manera passarà a finançar el 53% de l’import del servei, fins ara assumia el 42%.

Malgrat que alguns ajuntaments de la província han aplicat aquest increment a les persones que tenen un aparell de teleassistència, el consistori vilassarenc, seguint la dinàmica de tots aquests anys, no cobrarà cap quota als usuaris. “La gent gran del nostre poble és un dels valors humans que més volem mantenir i potenciar i és per aquests motius que l’Ajuntament seguirà oferint de franc aquest servei”, assenyala Núria Arasa, regidora de Serveis Socials.

En aquests moments, a Vilassar de Mar el servei de teleassistència atén 361 persones, la major part de les quals són més grans de 80 anys i pateixen alguna malaltia crònica o tenen problemes de mobilitat. S’hi destinen més de 33.000 euros, que es complementen amb els gairebé 40.000 euros del Servei d’Ajut a Domicili.