L’Ajuntament demana la col·laboració de la ciutadania per conèixer l’estat de cobertura de les operadores de mòbil al poble

L’Ajuntament de Vilassar de Mar, a través de la Regidoria de Noves Tecnologies, vol tenir una radiografia de la cobertura que les diferents operadores de telefonia mòbil donen al nostre municipi i identificar els punts que necessiten millorar la seva cobertura. Per això, es demana la col·laboració de la ciutadania. Només cal instal·lar-se durant uns dies al mòbil (només android) l’APP de la Generalitat “Cobertura mòbil” per mesurar la cobertura*.

Amb aquestes dades, la Generalitat fa un mapa de cobertura mòbil al municipi. Amb els resultats, si es detecta que hi ha una cobertura dèbil per part d’alguna operadora es poden reclamar millores. En aquest enllaç a la web de la Generalitat, es veuen els resultats que hi ha fins ara on s’observen força mancances (marcades amb punts vermells), a la franja de la carretera Nacional II, amb la cobertura 4G de Vodafone.

Cal recordar que a les dades que obté l’aplicació del terminal mòbil emissor no se li associa cap tipus d’identificador. No hi ha, per tant, una cessió de dades personals ja que la informació que mitjançant l’APP es cedeix a la Generalitat no té aquesta naturalesa ni tan sols permet una associació diferida a una dada personal.