L’Ajuntament demana extremar, en les trobades, les precaucions amb les persones no convivents

L’Ajuntament de Vilassar de Mar demana a la població, durant les trobades i reunions familiars i d’amics, reduir el nombre dels contactes o extremar les precaucions amb les persones que no són convivents, ja que poden actuar com a factor multiplicador de risc de contagi.

El dissabte 25 de juliol, 43 persones van fer-se la prova PCR a Vilassar de Mar per ser contactes posteriors de tres persones contagiades en un dinar familiar amb altres de fora del grup de convivència. Les PCR van donar negatives però seguint el protocol de Salut de la Generalitat els contactes estrets, tot i donar negatiu, han de fer els 14 dies d’aïllament respecte l’últim dia que van tenir contacte amb el seu cas focus. Amb aquest exemple, des del consistori volen alertar de la importància de no relaxar les mesures preventives en reunions familiars o d’amics i no oblidar que mentre les fem s’ha de seguir fent ús de la mascareta entre els no convivents i tenir cura de les distàncies i la higiene de mans.

Pel que fa al mapa de risc de brot per municipis elaborat per TV3, on Vilassar de Mar apareix com a municipi amb risc alt, l’Ajuntament explica que està basat en probabilitats de contagis en funció del nombre de casos detectats en les últimes setmanes i de la població i recorda que si complim les mesures de seguretat (Distància, Higiene de mans i Mascareta) i baixem el nombre de casos, les probabilitats de contagi també baixaran.