L’Ajuntament de Vilassar de Mar vol fer una casa de cultura i del mar a l’edifici de l’Escola Nàutica

Foto: Google Street View

Foto: Google Street View

El govern de Vilassar de Mar (ERC-VdMdiuSí i Gent per Vilassar de Mar) vol reformular els usos de l’edifici de l’Escola Nàutica, on hi ha les oficines de Serveis Socials i altres dependències que estan en desús,  i convertir-lo en un centre de cultura amb especial atenció al món marítim.

L’alcalde Damià del Clot (ERC-VdMdiuSí) va explicar dimarts 18 d’agost a l’edició maresmenca del diari El Punt-Avui, que la intenció és rehabilitar l’edifici, traslladar-hi les dependències del Museu de la Marina  “i transformar-lo en una casa de cultura i del mar”, realitzant-hi una programació estable d’activitats que portarien a realçar el museu i així poder esdevenir un pol d’atracció per als estudiosos del mar.

L’alcalde va afegir que l’equipament podria ser la seu “fixa” de les sessions de la Universitat d’Estiu de Mar i Ultramar, que es realitza des de 2004 i porta a terme les seves sessions a la biblioteca i al Tecnocampus de Mataró. La intenció és dotar aquesta infraestructura d’un auditori i aules d’estudi, i fer-la servir de seu per a les entitats culturals i nàutiques del municipi. Per configurar de manera específica els nous usos i la nova fesomia de l’equipament, Del Clot va anunciar que al setembre es constituirà un grup de treball.

La intenció del govern és poder començar la reforma i rehabilitació de l’Escola Nàutica el 2016 i, si tot va com està previst, el projecte podria ser una realitat a finals de la legislatura. Quant al cost dels treballs, es calcula que podria assolir els 700.000 euros, aproximadament i, tal com va manifestar Del Clot, es recorrerà a finançament extern “sense descartar inversors privats” per sufragar-lo.

La voluntat del govern és la creació d’un pol cultural sumant els actius de la biblioteca i l’actual Escola Nàutica aprofitant que són gairebé a tocar i que és un espai geogràfic privilegiat

Finalment, en relació a la sala de la biblioteca municipal destinada a la celebració d’actes culturals, l’alcalde va avançar que  es vol fer independent aquesta sala “i així poder organitzar-hi activitats fora de l’horari d’obertura de la biblioteca”.

Leave a Reply