L’Ajuntament de Vilassar de Mar, reconegut per la implantació de l’administració digital

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha rebut un dels reconeixements del Consorci AOC (Administració Oberta de Catalunya) als ajuntaments i consells comarcals que van destacar l’any 2018 en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. En concret, Vilassar de Mar es troba dins del Top Ten d’ajuntaments de 20.001 a 50.000 habitants.

Aquests reconeixements, que distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa, s’atorguen en base a uns indicadors objectius, l’anàlisi dels webs dels ens i l’ús de determinats serveis del Consorci AOC. El seu objectiu és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

Entre els indicadors que s’avaluen hi ha si el web municipal ofereix tramitació electrònica; si té seu electrònica i tauler electrònic d’edictes; si té perfil del contractant, si els proveïdors hi poden dipositar factures electròniques o rebre notificacions electròniques; si l’ens és entitat de registre idCAT o bé si l’ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.