L’Ajuntament de Vilassar de Mar premia amb una beca als Estats Units els millors estudiants de segon de batxillerat

Divendres 4 de juny, a les 11 del matí, tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Vilassar de Mar l’acte d’entrega de la beca “Llengua i cultura als EEUU, a l’estat de Wisconsin”, organitzada per la Regidoria de Joventut amb l’objectiu de premiar l’esforç a l’estudi. L’acte comptarà amb la presència del regidor de Joventut, Josep Solà, les directores dels dos instituts participants (IES Vilatzara i IES Pere Ribot) i els dos estudiants guanyadors.

El premi de la beca és una estada durant el mes de juliol a l’estat de Wisconsin, nord-est dels EEUU. Aquesta beca s’ha adreçat als alumnes de Vilassar de Mar (empadronats al municipi) de segon de batxillerat dels centres d’educació de secundària de l’IES Vilatzara i l’IES Pere Ribot i premia als estudiants, 1 de cada centre, amb les millors notes de l’expedient acadèmic del curs actual.

La beca està dins d’una de les línies d’actuació del Pla Local de Joventut 2009-2011, l’anomenada “autonomia i emancipació”, on s’inclou el programa de formació a l’estranger. Aquesta beca està pensada per afavorir l’esforç dels joves estudiants de batxillerat i promocionar l’intercanvi de cultures entre Catalunya i els Estats Units. Els premiats, gràcies a la beca, podran practicar l’anglès i conèixer la cultura i la política de l’estat que visitin.

L’estada d’un mes es farà a les ciutats de Janesville i Burlington, al sud-est de l’estat de Wisconsin, on viuen les dues famílies docents americanes amb qui conviuran. Entre les visites coneixeran la universitat de Whitewater, viuran en directe la festa del 4 de juliol, coneixeran la capital de l’estat, Madison, i la tercera ciutat més important en població, Chicago. Els joves aniran acompanyats d’Ove Joseph Jönsson, coordinador del projecte.

Leave a Reply