L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha començat a elaborar el Pla d’igualtat de gènere

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa Regidoria de Serveis Socials, Família i Gent Gran, amb el suport de la Diputació, està coordinant l’elaboració del Pla d’igualtat de gènere per a la ciutadania de Vilassar de Mar. L’objectiu final és incorporar la perspectiva de gènere en totes les actuacions municipals i avançar cap a una societat més igualitària. El Pla d’igualtat definirà les línies estratègiques i els objectius que han de guiar l’actuació municipal en matèria de polítiques d’igualtat de gènere, així com les accions concretes a dur a terme per avançar en aquesta direcció. En aquests moments s’està en la primera fase, la de diagnosi, recollint dades i opinions de totes les àrees i departaments municipals (a nivell polític i tècnic) i de la ciutadania (entitats, centres educatius, Ampes i CAP). A partir d’aquestes dades, quantitatives i qualitatives, s’entrarà en la segona fase, que avaluarà i definirà les propostes d’actuació.

Dia de la Dona

Aconseguir que la igualtat de gènere esdevingui una realitat és un dels fonaments de la celebració, cada 8 de març, del Dia Internacional de la Dona. El programa d’actes d’enguany inclourà diferents propostes tant per part de l’Ajuntament com de l’entitat Viladona. Des del consistori s’ha organitzat un taller, dins de la primera fase d’elaboració del Pla d’igualtat, amb l’objectiu de recollir les visions, necessitats i expectatives de les dones, a més de dues representacions d’un espectacle de titelles i una hora del conte especial. Des de Viladona s’ha preparat una exposició fotogràfica, la projecció d’una pel·lícula, el tradicional sopar de dones i una trobada a la plaça del Círcol.

ACTES AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA:

Del 3 març al 7 abril
Exposició fotogràfica “Art en femení”. Inauguració el 3 de març a les 12 h. Espai Cultural Can Bisa. (Grup fotogràfic “Una mirada particular” de Viladona)

5 març
18 h Projecció del film “La fuente de las mujeres”, de Radu Mihaileanu (2011). Preu: 1 euro sòcies i 2 euros no sòcies de Viladona. Sala petita de l’Ateneu (Grup de cinema de Viladona)

8 març

17.30 h L’hora del conte (especial Dia de la dona): “Rosa caramel i altres contes”, a càrrec de Laia Ventura. Biblioteca Municipal E. Lluch (Regidoria de Cultura i Regidoria de Serveis Socials, Família i Gent Gran)

21.30 h Sopar de Viladona amb motiu del Dia de la Dona Treballadora. Preu: 15 euros sòcies i 17 euros no sòcies. Reserves: tl. 93 750 24 87 (Cristina). Hi haurà música en directe. Escola del Mar. (Viladona)

9 març
De 10.30 a 13 h Esmorzem i digues la teva! Taller: Treballem per la igualtat. Inscripcions al tl. 937542400, ext. 700 (Marta Casas) o al c/e: martacasas@vilassardemar.cat. Centre Social Mn. Josep M. Galbany (Regidoria de Serveis Socials, Família i Gent Gran)

10 març
11 h Trobada en commemoració del Dia de la Dona Treballadora. Plaça del Círcol. (Viladona)

A les 12 h i a les 17.30 h Espectacle de titelles: “Lilit i la creació”, de la companyia El Petit Nagual. Ateneu Vilassanès (Regidoria de Serveis Socials, Família i Gent Gran)’