L’Ajuntament de Vilassar de Mar estrena nou portal web

La regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies ha renovat el web municipal www.vilassardemar.cat potenciant els continguts informatius i adaptant-los a nous formats multimèdia, obtenint com a resultat un web més accessible, funcional i dinàmic.

Entre els principals canvis destaca un nou disseny gràfic amb l’incorporació d’arxius multimèdia, noves funcionalitats i uns continguts estructurats per fer una navegació més àgil, fàcil i ràpida. “El web s’ha renovat amb l’objectiu que esdevingui un referent informatiu a nivell local, posant especial atenció en l’accessibilitat”, explica el regidor Laureà Folch. Per aquest motiu, el web compleix amb la normativa WAI d’accessibilitat (nivell doble A), que fa el nou web més accessible als usuaris amb discapacitats visuals i beneficia també a la resta. El web és compatible amb els principals navegadors i en especial amb aquells que es basen en estàndards oberts. Com a novetats, incorpora lectors de pàgina, és a dir, per a qualsevol dels continguts disponibles es genera un arxiu de so MP3, un sistema de lectura que usa veu sintètica i que reprodueix la informació escrita.

Entre les noves funcionalitats, destaca el fet que tots els continguts dinàmics del web (notícies, agenda i tauler d’anuncis) disposen de sortida RSS. Aquesta funcionalitat permet compartir la informació del web municipal i usar-la en altres llocs web, blogs o programes externs. A més, s’incorpora un visualitzador de mapes i carrers personalitzat, i els usuaris es poden subscriure a un nou butlletí electrònic setmanal (newsletter) per rebre, via correu electrònic, les darreres notícies i actes d’agenda. El web també incorpora accés directe a google maps, un potent cercador intern i dóna la possiblitat de consultar-se en diferents idiomes.

Leave a Reply