L’Ajuntament de Vilassar de Mar demana l’opinió als veïns per aconseguir uns carrers més segurs

Que tothom digui la seva per aconseguir que Vilassar de Mar sigui un poble amb uns carrers més segurs. Aquesta és la idea que van voler deixar clara l’alcalde, Damià Del Clot, i el regidor de mobilitat, Àngel Font, al costat dels membres de la taula de mobilitat de Vilassar de Mar durant la presentació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que va tenir lloc ahir dimarts.

Àngel Font va explicar que a partir d’aquest dimarts ha començat el procés participatiu per aconseguir un poble “més segur i més sostenible”. I és que aquests serien els reptes més importants que es planteja el Pla de Mobilitat. Per una banda, es pretén reduir el nombre d’accidents, ja que aquest continua sent el principal motiu de mortalitat entre els joves al nostre país. A més, segons l’estudi que ha elaborat la Diputació de Barcelona, la contaminació també afecta negativament sobre els infants, sobretot en l’etapa educativa. És per això que una altra de les idees de la taula de mobilitat és la de canviar hàbits com la de l’ús del vehicle i prioritzar, cada vegada més, l’espai per a vianants als nostres carrers.

Algunes de les propostes que ha començat a pensar la taula de mobilitat, formada pel regidor de governació i representants de tots els grups polítics del consistori, són: millorar la seguretat al Camí del Mig, crear un nou accés a l’autopista C-32, pacificar la carretera N-II, fomentar l’ús d’aparcaments públics fora de la via urbana, crear més aparcaments a la zona industrial, protegir les zones de residents amb més problemes d’aparcament o promoure l’ús dels vehicles ecològics. Aquest conjunt de propostes es poden consultar a través del web de l’Ajuntament de Vilassar de Mar: http://www.vilassardemar.cat/pmus

Per acabar de definir el que es farà els propers 6 anys, que és el temps durant el qual es tiraria endavant el pla de mobilitat, només queda rebre les propostes dels veïns i veïnes de Vilassar de Mar. Unes idees que després estudiaran els tècnics de l’Ajuntament al costat dels membres de la taula de mobilitat. Les propostes es poden fer arribar per email a l’adreça plamobilitat@vilassardemar.cat.

L’Ajuntament instal•larà carpes amb urnes dissabte 27 de maig a la Bòbila: d’11.30 a 13.30h i a la plaça dels Calafats (Xinesca: de 18 a 20h i diumenge 28 de maig a la Plaça Carles Trias: d’11.30 a 13.30h i a la Plaça Àngel Guimerà (plaça de l’Era): de 18 a 20h. El dissabte 10 de juny hi haurà una jornada de debat de la proposta tècnica d’actuacions a la Sala Roser Carrau, de 10 a 14h. Aquest dia es presentaran les propostes de la ciutadania i es debatran.