L’Ajuntament de Vilassar de Mar comença la instal•lació de contenidors soterrats

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha començat el procés d’instal•lació de contenidors soterrats al municipi. En aquesta primera fase es preveu la implantació de cinc grups de contenidors soterrats a diversos punts del nucli urbà que s’aniran posant de forma progressiva. El primer grup de contenidors s’està instal•lant a l’avinguda Carles III, a tocar de l’avinguda Montevideo.

La resta es col•locaran en els següents punts:
– Carrer Santa Eulàlia, a l’alçada del carrer Sant Artur
– Carrer Montserrat, a l’alçada del carrer Sant Joan
– Carrer Duana, a l’alçada de la plaça Pau Vila
– Barri del Barato, a l’entorn de la plaça Carlos Trias (ubicació exacte per definir)

La capacitat global de l’illa de cinc contenidors soterrats triplicarà la capacitat actual de l’illa de cinc contenidors en superfície. A més d’oferir una major capacitat d’emmagatzematge, els contenidors soterrats milloren el paisatge urbà en superfície. A cada illa de contenidors soterrats s’hi podran llençar deixalles de rebuig, matèria orgànica, vidre, paper i cartró i envasos de plàstic.

El procés d’instal•lació comença amb la realització en el subsòl d’un calaix per dipositar el caixó prefabricat on s’ubica la unitat soterrada de contenidors. Després, es fan les tasques de condicionament de la vorera i pavimentació de l’entorn.

El pressupost d’aquesta primera fase és de 415.197 euros, dels quals 175.000 euros provenen de la Diputació de Barcelona, 127.611 euros de la Generalitat, i la resta, 112.586 euros, de l’Ajuntament.

L’objectiu del consistori vilassarenc és seguir augmentant, de forma progressiva, el nombre d’instal•lacions de contenidors soterrats. Per a l’any 2010, hi ha prevista una segona fase per a instal•lar cinc grups més de contenidors.

Leave a Reply