L’Ajuntament aportarà 5.000 euros a la campanya d’emergència pel terratrèmol al Kurdistan, Síria i Turquia

 

L’Ajuntament, a través de la Xarxa d’Inclusió Social de Vilassar de Mar, farà una aportació extraordinària de 5.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per sumar-se a la campanya d’emergència per a les víctimes dels terratrèmols a Kurdistan, Síria i Turquia. La mateixa quantitat es va destinar, l’any passat, des del nostre consistori, al poble d’Ucraïna.

Aquest dilluns passat, diversos terratrèmols van sacsejar el sud de Turquia, Síria i el Kurdistan turc amb una violència fora del comú. Un 7,8 a l’escala oberta de Richter. Fins ara, s’han registrat més de 16.000 víctimes mortals, milers de ferits i quantiosos danys materials. Milers de persones s’han quedat sense llar a ple hivern, la zona pateix una epidèmia de còlera i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques de rescat.

Cal destacar que aquesta nova emergència es produeix en uns territoris castigats per la guerra i les agressions militars on hi ha milions de persones en situació de desplaçaments forçats amb grans necessitats humanitàries i amb tendència clara a agreujar-se.

Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen a la zona afectada. A Síria, els camps de refugiats palestins també s’han vist greument afectats.

En aquest primer moment, les organitzacions humanitàries estan donant suport als esforços de resposta immediata urgent. El Fons Català té una trajectòria de suport a respostes d’emergència en aquests territoris. Ara, el Fons Català està en procés d’identificació de les respostes d’emergència i les entitats aliades durant la fase de reconstrucció post-emergència.

Amb aquesta aportació, Vilassar de Mar s’afegeix a la crida del Fons Català per tal que ajuntaments i institucions supramunicipals se sumin al procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.

Les persones o entitats que vulguin col·laborar fent donacions a la campanya del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ho poden fer a través dels següents comptes bancaris, incloent al concepte “Campanya 3829-Terratrèmol”:

  • Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627