L’Ajuntament aconsegueix aturar el desnonament de la Karima i li ofereix un lloguer social

Finalment, no hi haurà desnonament de la Karima. La maquinària de l’Ajuntament ha funcionat a tota velocitat per garantir una solució per aquesta veïna de Vilassar de Mar que havia de ser desnonada aquest dijous, en segona (i definitiva) instància. El consistori li ha habilitat un contracte, amb un lloguer social, en un pis del nostre municipi.

D’aquesta manera, la Karima, mare de dos fills, una de les quals és menor, es quedarà a Vilassar de Mar. La dona, molt integrada al nostre municipi, ocupava un pis del carrer de Sant Jaume ja que no tenia recursos econòmics ni cap sortida. La propietat havia aconseguit que el jutjat de Mataró la desnonés de l’habitatge el passat dijous gràcies a la nova llei del desnonament exprés.

El jutjat de Mataró, que va desoir els informes dels serveis socials de l’Ajuntament de Vilassar de Mar que desaconsellaven de totes totes l’operació, es va personar al domicili de la Karima. Unes 300 persones li van fer costat i es va aconseguir parar el primer cop.

En paral·lel la maquinària legal de l’Ajuntament de Vilassar de Mar es va activar per oferir una solució a la Karima. Miraculós va ser el text presentat davant el jutjat pel nostre consistori elaborat per l’alcalde en funcions, Damià del Clot, en la seva condició d’advocat.

El text al·legava indefensió de la Karima, en no tenir advocat, ressaltava que és mare de dos fills i que l’Ajuntament estava accelerant la solució per a la dona ja que, en el moment de fer l’escrit, no hi havia una solució habitacional per treure-la del pis que ocupava.

Així, en un temps rècord, s’ha aconseguit aturar el desnonament exprés. Ara, la Karima que segueix buscant feina i sobreviu netejant cases i cosint, s’està traslladant al seu nou habitatge que li ha atorgat el consistori a canvi d’un lloguer social.