Laia Servera, al capdavant de l’èxit de “l’Info K” confinat.

En l’informatiu de Vilassar Ràdio hem comptat amb una nova entrevista, hem parlat amb la presentadora de l’Info K, la periodista Laia Servera, després dels excel·lents resultats d’audiència de l’espai a través del web de Televisió de Catalunya. El març ja van aconseguir dades espectaculars, però és que el mes de maig ha estat el programa més vist a la carta amb més de 173.000 usuaris únics i 434.000 reproduccions.

La nit del 10 de març la Laia va presentar un programa especial destinat a les persones adultes on va entrevistar el Dr. Trilla, allà va començar tot plegat, i assegura que ningú era conscient del que teníem al damunt. Només dos dies més tard, el dijous van fer un especial, perquè l’endemà, el divendres 13, les escoles ja van tancar les portes. Sobre aquell espai diu, que va ser dissenyat per ser el més pedagògic possible.

El dilluns 16 de març van anar a treballar i van fer l’Info K considerat servei essencial des dels estudis de Sant Joan d’Espí, però veient les necessitats de la meitat de l’equip, i per preservar la salut de tot l’equip, van decidir ells mateixos que a partir de l’endemà el programa ja es faria des dels seus domicilis.


“La primera setmana de teletreball va ser agònica, vam decidir canviar l’estructura de l’Info K, n’estem molt orgullosos del resultat”. Laia Servera.

La seva cuina des d’on enregistra les seves intervencions de l’informatiu s’ha convertit en la més mediàtica, tothom ha triat biblioteques per gravar, ella va decidir fer-ho a la cuina amb la intenció de variar l’espai, però al veure l’èxit i que tothom li va agradar molt ha decidit mantenir els comandaments de l’Info K des d’aquest espai, amb els seus gats com a protagonistes, sobretot en Mishu, més que la Misha que no li agraden tant els focus.

La Laia és conscient que el públic infantil busquen el perquè de les coses, volen anar a l’origen de les coses, més que la notícia en sí, els adults no ho volen reconèixer, “hauríem de ser més humils” assegura, també que haurien d’anar a buscar el perquè de tot plegat. Durant el confinament han rebut missatges de teleespectadors dirigits a mestres, familiars, vídeos amb aficions i tota mena de material que els ha servit per tirar endavant el programa.

La conductora, que diu que gaudeix de la solitud, treu conclusions positives del confinament però reconeix que és molt difícil dirigir un equip des de casa, inclús han creat una sèrie de codis pel WhatsApp, un submón de l’Info K confinat.

Durant més de dos mesos han hagut de reinventar-se, al principi se les havien d’inventar totes, ordinador sobre una caixa de maduixes i a falta de trípode, sempre es pot fer servir una ampolla de Bourbon i una altra de Ratafia, amb el pas del temps tot s’ha anat perfeccionant.