Laia Nonell ha estat escollida presidenta d’Òmnium Cultural Maresme

Laia Nonell és la nova presidenta d’Òmnium Cultural Maresme prenent el relleu de Carles Estapé. Als seus 31 anys, aquesta periodista, lidera un equip continuista i es fixa seguir sent una entitat referent a la comarca i a Catalunya i apostar per la renovació per seguir, diu, sent útils. Una associació, per cert, amb més de 700 socis a Vilassar de Mar.

Qui millor, doncs, per explicar-nos quins són els objectius fixats: treballar en la defensa de la llengua i cultura catalanes, dels drets civils, socials i polítics, l’autoderminació de Catalunya, del dret a la protesta, a la manifestació, a la lliure expressió i reforçar l’entitat i realitzar diversos projectes.

Vol tenir un record, també, per a Carles Estapé. Passa a ser el seu vicepresident el qui, fins ara, havia liderat l’entitat a la nostra comarca. En destaca la seva capacitat de teixir complicitats i sinèrgies entre diferents associacions dins del Maresme.

Té, feina per endavant, el Maresme és la quarta comarca més poblada de Catalunya. I Vilassar de Mar és una de les poblacions en les quals, precisament, es vol apostar més des de la direcció maresmenca. Avui, tenen més de 700 socis del nostre municipi.

Ha explicat que un dels reptes, segurament, és tornar a seduir l’independentisme català. I és que la cortina del coronavirus sembla que hagi tapat, potser, l’eufòria d’anys anteriors. Per a Nonell, la recepta és el consens.

La nova presidenta d’Òmnium Maresme ens explica on els podem trobar: tant a les xarxes (facebook, twitter, instagram, telegram) com físicament a seu, ubicada al carrer Argentona, 59 de Mataró

El nou equip al capdavant d’Òmnium Maresme el formen, a més de Nonell i Estapé, Jordi Fernàndez, Massimo Cova, Mercè Pedemonte, Toni Rodon, Ignasi Gómez i Arcadi Martín.

L’email és maresme@omnium.cat