Laia Llach enregistra el seu primer disc, “Sol d’hivern”, a Vilassar de Mar

 

“Sol d’hivern” és el primer àlbum de l’artista Laia Llach Es tracta d’ un recull de cançons plenes de l’escalfor de la gent que estima i que l’envolta. Un treball on la natura hi és molt present i amb el qual tanca un primer cicle d’experiències viscudes, que durant aquest temps l’han acompanyat i l’han fet créixer. “Sol d’hivern” neix pocs dies abans del solstici d’hivern, dia en què es tanca el cicle i el Sol reneix de nou. Un estil folk-pop català que combina amb lletres inspirades en la quotidianitat del seu món; els records de la infància, l’autoconcepte i estima en una mateixa, la idealització de l’amor, la crisi mediambiental i humanitària, entre d’altres.

El disc està format per vuit cançons originals, enregistrades i produïdes al llarg d’aquest 2022 a amb el productor i músic Arnau Figueres. Compta també amb la col·laboració de Pau Figueres amb algunes guitarres i amb el Cesc Martorell a l’ukelele. El procés de creació de l’àlbum va ser lent però el de gravació va ser ràpid.

Laia Llach Poch és una cantautora vallesana amb arrels al Baix Montseny, nascuda a Granollers el 1995. Va estudiar Clarinet, Cant i Llenguatge Musical a l’Escola de Música de la Vall del Tenes, a Lliçà d’Amunt, fins als 18 anys, moment en què va començar els estudis universitaris i es va graduar en Ciències Ambientals i Geologia. Paral·lelament, va seguir la formació de Cant Modern amb professores com Judit Neddermann o Gilmarí Gerena. L’any 2019 va guanyar el concurs d’Instagram “ConcursCercavila”, promogut pel cantautor Cesk Freixas, amb qui va gravar i publicar “Cercavila XS”. Aquesta experiència la va impulsar a pujar als escenaris de festivals com el Cruïlla XXS, la Santa Market, el Tastautors, el Microclima o el Nosaltres.El passat 2022, va participar en el Programa de Suport a la Creació de les Cases de la Música, gaudint de la beca d’enregistrament en estudi, i al primer concurs de cantautors de Verges, proclamant-se vencedora d’aquesta edició.

Música delicada, sensible, intimista, que combina amb lletres pròpies, inspirades en la quotidianitat del seu món. Un estil folk-pop català, que sovint reafirma acompanyada del músic Cesc Martorell, baixista, guitarrista i ukelelista.

De petita a casa seva escoltaven Beatles, Norah Jones i Carla Bruni. En aquests últims anys els seus referents musicals són Clara Peya, Judit Neddermann i Paula Grande, entre d’altres.

“Sol d’hivern” ha estat enregistrat, mesclat i masteritzat a l’estudi d’Arnau Figueres, a Vilassar de Mar. A la guitarra, l’han acompanyat Pau Figueres i Cesc Martorell,  i a la bateria, percussions, piano i teclats, baix, guitarres Arnay Figueras.

L’artista se sent molt contenta d’haver pogut gravar aquest disc al nostre poble. El disc ha estat editat per la discogràfica mataronina La Catenària.