La xifra de població estrangera resident a Vilassar de Mar és del 7’7%

El Marroc, Itàlia i Argentina. Per aquest ordre. Aquests són els tres països dels quals més persones viuen a Vilassar de Mar amb un percentatge, per cert, del 7,7% del total poblacional. Segons dades del Consell Comarcal de la nostra comarca, la població estrangera resident al Maresme ha crescut un 8,3% el darrer any situant-se en 60.524 persones. Cal assenyalar, segons l’ens supramunicipal, que, malgrat l’augment, el seu pes respecte al total de la població comarcal és un dels més baixos de Catalunya. Al Maresme representen el 12,1% davant del 17,2% que registra el conjunt català. De fet, en el rànquing de comarques, el Maresme ocupa el trentè lloc.

També cal assenyalar, de fet això també passa amb les dades de l’atur, que la nostra comarca presenta importants diferències entre els 30 municipis del Maresme. Superen la mitjana Calella, que amb un pràcticament el 20% lidera la llista, seguida, per aquest ordre, per Caldetes, Mataró, Pineda de Mar, Santa Susanna, Cabrils, Premià de Mar i Sant Andreu de Llavaneres.A la banda baixa de la mitjana, en canvi, es troben Palafolls, Argentona, Dosrius, Tiana i, finalment, Òrrius que és la més baixa del Maresme amb un 3,8%

I d’on venen? Segons l’estudi del Consell Comarcal observem que la població estrangera resident al Maresme prové principalment de l’Àfrica (34%), seguida, de ben a prop, de la resta de països d’Europa. En tercer lloc se situa el continent americà (24%) seguit d’Àsia (10 %). La representació d’Oceania és testimonial.

Les dades per països consoliden el Marroc com el principal origen de persones estrangeres amb 14.475 residents d’aquesta nacionalitat. Segueixen, i per aquest ordre, Itàlia, la Xina, Colòmbia i el Senegal.

El gran gruix de persones estrangeres al Maresme el conformen persones en edats actives ja que es concentren en la franja compresa entre els 15 i els 44 anys.

Pel que fa al global català, el Maresme és la quarta comarca amb més població estrangera. Just per sota del pòdium que conformen el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.