La Xarxa d’Inclusió Social s’activa per ajudar a les persones afectades per l’incendi de Via Octaviana

Reunió d’urgència, avui al matí, de la Xarxa d’Inclusió Social de Vilassar de Mar per abordar la situació de les persones damnificades que pernoctaven a la nau incendiada (d’ús industrial), dilluns al nostre municipi. Serà, doncs, el paraigua que vehicularà totes les ajudes que es destinaran a aquestes persones. Tant les de caire més institucional, com les iniciatives solidàries ciutadanes que s’ha anat definint aquests dies.

La Xarxa d’Inclusió Social de Vilassar de Mar, formada per l’Ajuntament (govern i oposició), l’Assemblea Local de la Creu Roja, Càritas parroquial, l’Església Evangèlica de Vilassar de Mar, la Fundació Casal de Curació amb la inclusió, també, del Casal Popular Atzari, organitzaran l’ajuda que, sempre, estarà coordinada pels serveis socials del nostre consistori. Ben aviat, i tutelat pels serveis socials, s’habilitarà un compte corrent per recollir donacions econòmiques anònimes.

I és que les persones damnificades necessiten tota mena d’articles de primera necessitat ja que, dilluns, van haver de sortir de l’incendi amb el que duien posat i, òbviament i pel risc de desenrunament, encara no poden entrar a buscar els seus efectes personals. Necessiten, doncs, menjar, roba i articles d’higiene. En aquest sentit, Creu Roja disposarà, ben aviat, de kits d’higiene bàsica que es començaran a distribuir el més aviat possible.

Cal assenyalar que la seu vilassarenca de Càrites (carrer Manuel Roca, 119) estarà oberta (matí i tarda) per tal de recollir les donacions de vilassarencs i vilassarenques com per les persones afectades puguin anar a recollir, per exemple, roba que, a hores d’ara, ja està sent classificada per talles i sexe. Paral·lelament, Serveis Socials del nostre consistori aniran mantenint contactes permanents amb les persones damnificades. Cas per cas. Analitzaran cada situació.

Des de la Xarxa d’Inclusió Social de l’Ajuntament de Vilassar de Mar no es vol deixar, de cap de les maneres, de banda un altre aspecte importantíssim en situacions de crisi. Se subministrarà acompanyament psicològic, en aquests moments tan durs, per a les persones damnificades. Especialment, en el moment d’entrar en el lloc del sinistre.

Les persones damnificades, recordem, es troben allotjats, de manera temporal, en diferents espais de Vilassar de Mar. Hi ha dues parelles en un dels edificis que té el nostre consistori previstos per aquestes contingències i sis persones més estan residint a un hostal del nostre municipi.