La X beca Ernest Lluch aprofundeix en la construcció del PSC des de 1945 fins l’any 1982

Jaume Muñoz és l’autor del llibre Perseguint la llibertat: la construcció de l’espai socialista a Catalunya 1945-1982 que s’ha editat com a resultes de ser el guanyador de la X Beca de Recerca Ernest Lluch. El llibre es presenta, aquest dimecres, a partir de les set de la tarda a la Llibreria Laie de Barcelona.

Ferriol Soria, director de la Fundació Ernest Lluch amb seu a Vilassar de Mar, assenyala que l’organisme que ell presideix aposta, des dels seus orígens, per promoure la investigació i la recerca a travès d’aquestes beques de recerca. Soria explica com Jaume Muñoz aprofundeix, en aquest llibre, en el procés de formació de l’espai socialista a Catalunya. Des de 195, en plena dictadura, per tant, i fins l’any 1982.

En el llibre de Muñoz es poden seguir les traces de diferents grups de l’òrbita socialista catalana que, finalment, es van acabar integrant, o no, en el PSC. Es tracta, en paeraules de Ferriol Soria, d’endreçar tota la paperassa d’un període cabdal per a la història catalana en general, i la socialista en particular. I, és clar, el llibre acaba l’any 1982; el PSC deixa de tenir grup propi al Congrés espanyol i s’integra dins del PSOE.