La vilassarenca Nieves Sierra compleix 100 anys

 

30 de novembre de 1922. Aquesta és la data de naixement de la vilassarenca Nieves Sierra, nascuda a Madrid, que, avui, compleix 100 anys de vida. Festa i homenatge a la Casa Pairal de Vilassar de Mar per celebrar aquesta data tan especial. El seu primer segle de vida. Ha dit que li semblen molts anys.

Li preguntem què li recorda. Sigui coses de l’edat, sigui coses de l’amor. Recorda una relació molt especial amb un anglès quan vivia al seu Madrid natal. Un amor platònic.

Va treballar com a funcionària en una oficina del Ministeri de Treball i Seguretat Social, s’ocupava de la Seguretat Social i assegurances socials i de supervisar la feina que es feia a les delegacions provincials. La dictadura franquista la va apartar de la seva feina, perquè, ha explicat, “ deien que les dones no podíem treballar”, i només la va reprendre complerts els 60 anys, un cop arribada la democràcia.

En l’aspecte personal, està molt orgullosa dels seus dos fills, Miguel Angel i Mari Nieves.  I seguint el seu fill, va venir a parar de Madrid a Vilassar de Mar. Com que el seu fill va ser destinat aquí laboralment i no coneixia a ningú aquí, va decidir acompanyar-lo perquè no estigués sol.

Assegura que es troba molt i molt a gust a la Casa Pairal on resideix i ha subratllat que els tracten molt bé.

No podem deixar l’oportunitat de preguntar-li per la seva recepta de vida. Quin és el secret per fer 100 anys? Sembla que la paciència és la mare de la ciència, no disgustar-se i tractar, ha dit, “el menys possible amb les persones que són molt pesades, per evitar així que et col·loquin el seu rotllo”. Completa aquesta recepta de vida amb la seva copa de cava diària i fumar alguna que altra cigarreta.

Ha dit que tot i que és menuda i petita, té bastant força i salut. I és clar, com és un llibre d’història ambulant, hem volgut saber què recorda de la Guerra Civil. Molta gana, van passar. A ella la va agafar amb 14 anys. Ha recordat que no hi havia gent per treballar el camp degut a la situació bèl·lica i que els anglesos van ajudar bastant en facilitar aliments.

Admet que ha estat una dona, en general, feliç, al llarg de tota la seva vida. Ha explicat que no té molt clar que pugui fer 100 anys més i que es conformarà “amb el que Déu vulgui”.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar s’ha sumat avui a la festa dels cent anys de Nieves. El tinent d’alcalde Joan Roca li ha lliurat un ram de flors com a regal del consistori, així com la medalla que la Generalitat atorga a les persones centenàries i ha brindat per la salut de la Nieves que, acompanyada per part de la seva família, companyes i companys de la residència Casa Pairal, la directora i el personal del centre i membres del patronat, s’ha mostrat “molt contenta d’haver arribat fins aquí”.

Més tard ha dinat amb el seu fill.

Moltes felicitats, Nieves!