La vilassarenca Mushkaa i els mataronins Thyets, els artistes més nominats als Premis Enderrock

La vilassarenca Mushkaa, que passa per un dolç moment creatiu i els mataronins Thyets són els artistes més nominats com a finalistes dels Premis Enderrock que s’atorguen per votació popular. La gran gala se celebrarà, a Girona, el proper dijous 14 de març. Així doncs, relleu generacional en la música catalana que se segella amb una major presència femenina en les nominacions. I una de les grans triomfadores, com a mínim, pel que fa a les nominacions és la vilassarenca Mushkaa. Només hem de recordar que va tancar el 2023 col·locant 6 videoclips entre els 100 més reproduïts a Youtube en català durant l’any passat. Lidera, el rànquing d’aquesta plataforma, els mataronins The Tyets i el seu “Coti per Coti”. Així doncs, vilassarenca i mataronins copsaran l’interès de la gran gala de la Música en Català d’aquest 2024

The Thyets (o els Tiets) opten a cinc nominacions: millor artista, millor disc de música urbana, millor cançó per “Coti x coti”, millor videoclip, millor directe,  i la vilassarenca Mushkaa a quatre nominacions: millor artista revelació, millor cançó “No m’estima +”, millor videoclip, millor disc de música urbana.

Molt lluny de les dos que tenen Joan Dausà, Sílvia Pérez Cruz i els Stay Homas. Aquesta és la nòmina d’artistes que encapçalen els rànquings de votacions populars.

És oberta, doncs, la tercera ronda de votacions que serà la definitiva i que ha de segellar els premiats que s’aplegaran, a l’Auditori de Girona el 14 de març, per celebrar la 26ena edició de la Gala dels Premis de la Música Catalana.

En aquesta 26a edició ja s’han comptabilitzat 48.860 vots (un 8% més respecte a l’any passat) en les dues primeres rondes de votació. Des d’ara mateix, ja s’ha obert la tercera i última volta, que s’allargarà fins al 25 de febrer.