La vilassarenca Carla Grinyó torna al Teatre Eòlia (Déjà vu) ara amb la Cia. Marushkas

Hem convidat al programa l’actriu vilassarenca Carla Grinyó, acompanyada de les també actrius Irene Muros i Mònica Balcells. Ens han parlat del seu nou projecte escènic “Déjà-vu“, dirigida per Martí Torras Mayneris i que arriba al Teatre Eòlia de Barcelona del 4 al 21 d’abril. Deu actrius s’ajunten en escenari barceloní, per fer-nos riure i reflexionar sobre temes molt seriosos.

Després del recent èxit amb “Democrazy: La Transición, Borbón y cuenta nueva” que encara giren pel país, i que van representar al mateix Teatre Eòlia amb la Cia. La Saura, ara uneixen esforços amb altres companyes, el resultat: Cia. Marushkas.

Creada per un Treball Final de Grau “Déjà-vu” ens porta a un racó d’un país de memòria despistada, hi malviu una dona confinada en els seus records. Mentre espera l’arribada d’un nadó de qui mai es va poder acomiadar, reviu eternament alguns dels episodis més dramàtics de la seva vida, acompanyada d’algunes de les seves pors, que amb el pas dels anys, ha convertit en germanes de la seva família imaginària.

Nou personalitats segrestades en un dol mental sense mesura: dictadura, esclavatge, repressió, resiliència, invasions escandinaves i altres plagues bíbliques. Només una criatura, la Bruna, té la clau per enderrocar aquest espai psicodramàtic, però, mentre no arriba la nena del seu forçat exili, aquesta Mare reviu cada dia l’abandó del seu nadó, a ritme de fanfàrries balcàniques.

“Déjà-vu”, inspirat en el dia del meu naixement, és un exercici personal d’escriptura inconscient, sobre com poderosament absurda pot ser la nostra ment i com de tragicòmica pot ser la nostra vida, segons les decisions que una mare va haver de fer a contracor.

Gràcies per la visita, els riures… i la promesa d’un Late Night…