La Unió Esportiva torna al Torneig dels Històrics del futbol català dos anys després

La Unió Esportiva Vilassar de Mar prendrà part, per tercera vegada a la seva història, en el tradicional Torneig dels Històrics del futbol català que organitza el Martinec. Els de Peque, amb l’ascens a Tercera Divisió a la butxaca, tindran una bona oportunitat al Municipal del Guinardó per rodar la pilota, aplicar mecanismes i preparar-se, de la millor manera possible, per a una temporada que es preveu intensa.

La millor classificació dels blanc-i-vermells en el gran clàssic del futbol català va ser arribar a les semifinals l’any 2017. Ara, els de Peque estaran molt pendents, del sorteig del quadre que es farà aquest dimarts. Afronten amb il·lusió una cita marcada en vermell en l’agenda de la pretemporada.

Els Històrics, que com sempre es disputarà al Municipal del Guinardó i que compta amb el Martinenc com a equip amfitrió, es disputarà del 29 de juliol al 4 d’agost. Les semifinals es disputaran el 3 d’agost, mentre que la gran final serà el 4. La fase de grups, doncs, del 29 de juliol a l’1 d’agost.

Un total de 12 equips prendran part en aquesta edició en la qual retrobarem enfrontaments clàssics i rivalitats, que com resa el títol del torneig, són històriques. Destaca, per a l’edició d’aquest 2019, el debut del Lleida, el retorn de la UE Vilassar de Mar després de dos anys d’absència, la presència de la UE Sant Andreu, present durant 24 edicions i campió 3 vegades, la segona participació del Terrassa i la del tetracampió el Martinenc. Tots ells disposats a destronar el Badalona, actual campió dels Històrics.

Cal assenyalar que l’Històric Femení es disputarà del 7 al 8 de setembre. El Júpiter de la Verneda és el campió actual de la competició femenina.