La Tropa Teatre representa, aquest cap de setmana, la mítica Terra Baixa d’Àngel Guimerà

El famós “He mort el llop, he mort el llop” d’en Manelic ressonarà, aquest cap de setmana, a Vilassar de Mar. La Tropa Teatre representa, en doble funció de dissabte i diumenge, el clàssic Terra Baixa d’Àngel Guimerà; una obra dramàtica i dura, escrita al segle XIX, que demostra el bon estat de forma d’aquest grup de teatre amateur del nostre municipi que fa un pas més enllà de pastorets i musicals. Joan Valls dirigeix l’espectacle.

El tema principal de l’obra és l’amor, però les influències realistes instiguen Guimerà a incloure altres temes com l’opressió que pot arribar a exercir un home sobre un grup de persones que es troben sota les seves ordres, sent treballadors seus, dins d’una societat conservadora. Així, l’autor fa una aproximació als processos de canvi que patia la societat catalana, tot expressant la lluita entre dos móns irreconciliables. A partir d’aquest tema es desenvolupen, al llarg de l’obra, les reaccions dels personatges envers aquesta dominació del caciquisme rural, i s’exalta la naturalesa davant la societat envilida pel progrés.

Joan Valls, dirigeix el Terra Baixa de la Tropa Teatre. Per a ell, significa un autèntic repte personal treballar aquest Guimerà “tan ric i tan complex”, diu. Una feinada que fa que el grup d’actors i el director faci 11 mesos que ho treballen. Joan Valls destaca “la bona sintonia en els assajos”. Els actors que podrem veure dalt de l’escenari aquest cap de setmana són Jordi Tomàs, Jaume Alsina, Maria Budó, Pol Puig, Enric Admetlla, Àmmia Serra, Anna Salazar o Berta Valbuena. Valls vol destacar la feina de tots i cadascun dels membres del seu equip. Des dels actors a la gent de llums o decorats

Terra Baixa, d’Àngel Guimerà es podrà contemplar a l’Ateneu, el dissabte a dos quarts de nou del vespre i diumenge a dos quarts de set. Les entrades es poden comprar una hora abans de cada representació a la pròpia sala. El preu per al públic és de 8 euros, mentre que els socis de la Tropa en pagaran sis.