La Tropa Teatre porta a escena “Els monòlegs de la vagina”

La companyia escènica vilassarenca La Tropa Teatre ofereix cinc escenificacions de l’obra “Els monòlegs de la vagina”, de la dramaturga i activista social Eva Ensler, fins al 2 de desembre, a la seva sala, ubicada al carrer Sant Ramon, número 125.  

Es tracta d’ una comèdia sobre les dones i la seva sexualitat, els tabús socials, la repressió i la incultura sexual.

Sota la codirecció de la Marta Abril i la Pilar Martínez, set actrius pujaran a l’escenari per a explicar diferents anècdotes, situacions o pensaments on la vagina serà el centre d’atenció. Les actrius són Carme Ramon, Laia Ventura, Carla Pi, Gemma Ventura, Rosa Mª Valls, Iris Gironès i Marta Abril.

Les escenificacions s’emmarquen en els actes del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones i tenen lloc el divendres 24 a les 8 del vespre, el dissabte 24 a les 7 de la tarda, el diumenge 26 a les 6 de la tarda, el divendres 1 de desembre a les 8 del vespre i el dissabte 2 de desembre a les 7 del vespre. 

Eva Ensler va néixer a Nova York el 25 de maig de 1953. Va  escriure la primera versió d’aquesta obra l’any 1996 després d’entrevistar més de 200 dones sobre el sexe, les relacions amoroses i la violència domèstica. Les entrevistes van començar com a converses casuals amb les seves amigues, les quals li van explicar anècdotes que havien sentit d’altres amigues i així es va iniciar la cadena de relats que va donar origen a l’obra.

Cada monòleg es relaciona amb la vagina, pel sexe, l’amor, la violació, la menstruació, l’ablació, la masturbació, el naixement, l’orgasme i la varietat de noms per a la vagina, o simplement com un aspecte físic del cos. 

L’obra ha estat traduïda a més de 45 idiomes i representada en més de 120 països.