La Tropa Teatre escenificarà “L’home que escrivia novel·les de detectius”

Si vols veure dalt de l’escenari una bona colla de gàngsters, pintxos i cantants de clubs sòrdids, no et pots perdre la representació de l’obra “L’home que escrivia novel·les de detectius, a càrrec de La Tropa Teatre. Des del divendres 14 fins al diumenge 16 d’abril i, també, es representarà el 21 i 22 d’abril, prèvia de Sant Jordi.

N’hem parlat amb el director de la peça escènica i autor, també, del text, Lluís Ramis.

Un prestigiós escriptor de novel·la negre s’enfronta a la que serà la seva darrera obra, però no li resulta fàcil: els seus personatges li donen l’esquena i es neguen a col·laborar-hi. L’única solució per tirar endavant seria eliminar-los, però ells s’hi resisteixen. En aquest viatge final, l’acompanyarà la seva filla que, sense adonar-se’n, s’anirà involucrant en la creació del llibre, fins al punt de quedar-hi atrapada. Aquest és l’argument d’aquesta obra.

Resten pocs dies per a l’estrena, però hem pujat a l’escenari amb el director i autor del text, en Lluís Ramis. Molt feliç per com van els assajos. I és que, és clar, planter d’autèntic luxe. Els assajos han anat molt bé, són molt profitosos i l’obra està adaptat al local on s’escenificarà. Els protagonistes són Jaume Alsina, Maria Budó, Lluís Pont, Josep Valls i Gemma Ventura.

Doncs ja ho saps, si vas com a públic, cal no perdre el fil. “L’home que escrivia novel·les de detectius “ és fruit de molts mesos d’escriptura i reescriptura per part de Ramis. Ara veu com els personatges que ell tenia al cap ara prenen vida i es mouen per l’escenari.

El protagonista és un escriptor novel·les que detectius, que pateix una malaltia que li fa barrejar la realitat i la fantasia que ell crea.  Els personatges tenen vida pròpia. L’autor i director ens desvela quin és el seu repte és que els espectadors, quan vegin els actors i actrius durant l’obra,  s’oblidin de qui són i vegin el personatge.

I avisa, és una obra per pensar. La trama bàsica és la relació de pare i filla i a partir d’aquí es van succeint subtrames

Ramis segueix escrivint. De fet, i de cara a l’estiu es representarà a Vilassar de Mar una comèdia curta que ja té a punt.

Recordeu: “L’home que escrivia novel·les de detectius” s’estrena al local de La Tropa Teatre, ubicat  carrer de Sant Ramon 125 del nostre poble, el divendres 14 d’abril, a les 20’30h. També hi haurà representacions els dies 15 d’abril, a les 20.30h, el dia 16 d’abril, a les 19 h i els dies 21 i 22 d’abril, a les 21h.

(Imatge: assajos de l’obra)