La tradició dels Tres Tombs torna a homenatjar el món de la pagesia

Aquest dissabte 21 de gener la desfilada de cavalls, carros i carruatges engalanats serà la protagonista de la jornada festiva dels Tres Tombs a Vilassar de Mar. La festa, que fa possible la Comissió de Sant Antoni Abat amb la col•laboració de l’Ajuntament, també inclou la benedicció dels animals de companyia.

A les 9 del matí hi ha prevista una botifarrada popular a l’Agrícola de Vilassar, i a 2/4 de 12 del migdia la imatge de Sant Antoni Abat serà l’encarregada d’encapçalar la comitiva de cavalls, carros i carruatges que recorrerà els següents carrers: Torrent de les Tartanes, Maria Vidal, Sant Genís, Escultor Monjo i Montserrat. Des d’aquest punt començaran les tres voltes, que transcorreran pels carrers Sant Josep, Mare Caterina Coromina, Riera d’en Cintet, Santa Coloma, Sant Francesc, Dr. Masriera, Anselm Clavé i Sant Joan. La benedicció dels animals, a la 1 del migdia, es realitzarà com cada any al carrer Sant Joan, al costat de la plaça de l’Església.

Aquest any 2012 l’ase Innocenci, la bèstia de foc i festiva dels Mansuets de Foc, compleix 10 anys i comença a celebrar-ho participant a la desfilada dels Tres Tombs.

Programa d’activitats:
Dissabte 21 gener
9.00 h  Botifarrada. Agrícola de Vilassar, SCCL.
11.30 h  Tres Tombs. Recorregut: Torrent de les Tartanes, Maria Vidal, Sant Genís, Escultor Monjo i Montserrat. Els Tres Tombs transcorreran pels carrers Sant Josep, Mare Caterina Coromina, Riera d’en Cintet, Santa Coloma, Sant Francesc, Dr. Masriera, Anselm Clavé, Sant Joan i Sant Josep.
13 h  Benedicció d’animals. Plaça Església.

Leave a Reply