La Tertúlia Política valora amb molt bona nota la Festa Major

Aquest dimarts es va celebrar als estudis de Vilassar Ràdio la darrera Tertúlia Política de la temporada. Sobre la taula, la valoració per part dels representants polítics de l’Ajuntament de Vilassar de Mar de la Festa Major. Al debat hi van participar l’alcalde Damià del Clot, en representació d’ERC VDM diu Si, Núria Arasa de Gent per Vilassar de Mar, Laura Martínez, del Grup Municipal Demòcrata, Luard Silvestre, de Babord, Juan Díaz, de Ciutadans, Manuela Calero, de Vilassar de Mar Si que pot/si puede i d’Olga Zuloaga, regidora no adscrita. Es va haver de lamentar l’absència, per motius d’agenda política, de la representant del PSC, Alícia Rodríguez Luna. Davant dels micròfons de l’estudi 1 de Vilassar Ràdio, van aparèixer situacions com el solapament d’actes durant la Festa Major, la seva transversalitat o el ball de la geganta Lucía que, durant l’acte de l’Empalmada, anava amb els pits enlaire. En general, però, bona nota i plena satisfacció per la presentació del CD solidari Sona Vilassar.

Com cada tertúlia, emesa en directe aquest dimarts i en redifusió aquest divendres, els representats dels partits polítics a l’Ajuntament de Vilassar de Mar prenen la paraula en ordre invers a la seva representació municipal. Olga Zuloaga, regidora no adscrita, va trencar el gel amb les primeres reaccions a la Festa Major. Per a ella, es consolida la Rierada, però hi troba a faltar alguna cosa més. Valoració positiva, en qualsevol cas; però alerta que hi van haver problemes d’agenda. Per la seva banda, Manuela Calero, representant de Vilassar de Mar Si que pot/Si puede ha volgut destacar la presència novedosa dels punts liles, per combatre qualsevol actitud masclista durant la Festa, l’èxit del CD solidari Sona Vilassar i va alertar que el Birrassar es va veure desbordat, en alguns moments, per excés de públic. La Rierada es consolida, per a Juan Diaz, representants de Ciutadans, que també vol subratllar que els barris cada cop s’impliquen més. Lamenta, però, algunes manifestacions en favor de la independència.

Des de Babord, Luard Silvestre celebra la presència del protocol contra les agressions masclistes. Per la seva banda, Laura Martínez, del Grup Municipal Demòcrata, ha assegurat que la Rierada està arrelada, però avisa que creu que està estancada. Els èxits de la Festa Major, per a ella, han estat el CD solidari Sona Vilassar i actes com la festa de Radio Flaixback pel jovent. Lamenta que la penjada de l’ase fos molt tard, diu i expressa el seu malestar pel fet que la geganta Lucia ballés amb els pits enlaire durant l’acte de l’Empalmada. Per la seva banda, Nuria Arasa, de Gent x Vilassar de Mar, no observa problemes pel fet del solapament d’actes. Recalca que és una festa Major molt farcida d’actes amb molta oferta per a tots els públics. Valora la transversalitat de la Festa i l’alt index de participació ciutadana. Finalment, Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar i representant d’ERC VdM diu Si, ha posat una posa nota molt alta a la Festa Major, en destaca la transversalitat i considera que és un èxit global de l’Ajuntament.