La Tertúlia Jove encara el dret a morir amb dignitat

Tema dur, però tractat amb respecte, tendresa i, sobretot, amb molta maduresa. Els alumnes de 4rt ESO de l’Institut Vilatzara, i en el marc de la Tertúlia Jove que s’emet tots els dijous en aquesta casa, han debatut i reflexionat sobre l’eutanàsia. L’Àlex, l’Helena, en Xavier, la Núria i l’Emma han coincidit en què tothom hauria de tenir el dret a decidir una mort digne.

De fet, el respecte general al tema plantejat en la Tertúlia Jove que enceta el mes de març, ha estat una constant. L’Eutanàsia genera dubtes morals i conflictes íntims. Com és normal, dubtes a l’hora de posar-se en primera persona i pensar què farien ells en el desgraciat cas de trobar-s’hi.

El cas de Ramon Sampedro és el que més coneixen. Pot ser és el més mediàtic, amb pel·lícula inclosa. Es va quedar tetraplègic als 25 anys per un accident a la platja i va morir per intoxicació de cianur, presumptament ajudat per algú perquè només podia moure el cap. Això ens porta a debatre si ens fa por la mort. Ells són molt joves i tenen tota la vida per endavant. Però han fet l’exercici de pensar què farien si algún dia els toca decidir sobre la vida d’un familiar?

La religió també plana sobre la Tertúlia Jove. L’Àlex, l’Helena, en Xavier, la Núria i l’Emma creuen que hi ha diferents tipus de relació amb el Més Enllà segons el credo que professis. Tertúlia Jove complexa, íntima i dura aquest dijous a Vilassar Ràdio.

El proper 15 de març, aquest espai que obre els micròfons als alumnes dels dos instituts de casa nostra tornarà. Els alumnes del Pere Ribot agafaran el relleu dels seus companys del Vilatzara que han estrenat, amb nosaltres, el mes de març.

Escolta la Tertúlia Jove aquí.