La taxa d’atur a Vilassar de Mar es situa en el 7’36 % i baixa un 22’70% en relació a fa un any

Bones dades econòmiques pel que fa a Vilassar de Mar i, també, a la resta del Maresme. Al nostre municipi tenim, ara mateix, 722 persones que estan buscant feina i una taxa d’atur del 7,36%. Això significa, i és una bona notícia, que fent la comparació interanual, és a dir, mirant els registres del març de l’any passat l’atur ha baixat en un 22,70% a Vilassar de Mar. El Maresme es comporta de la mateixa manera, després de tres mesos consecutius amb lleugers repunts. A la nostra comarca, busquen feina actualment 23.228 persones. Això vol dir una taxa de l’atur del 10,91%.

Tots els sectors econòmics de la nostra comarca registren una disminució de l’atur. Amb les dades del Consell Comarcal del Maresme a la mà observem com el mes de març tanca amb 23.228 persones desocupades. 236 menys que al febrer. Xifra, a més, clarament inferior a la registrada un any abans (7.496 persones menys). És a dir, experimenta uns descensos relatius del 24,39%,. És a dir, s’acumulen 11 mesos seguits amb baixades de les dades de persones desocupades. En aquests mateixos termes, la reducció de l’atur masculí (-27,80%) ha estat més intensa que la del femení (-21,63%).

Fent la radiografia de les persones aturades, es veu com la gran majoria pertanyen al sector serveis, seguides per la indústria, la construcció i l’agricultura. La resta són demandants de feina sense ocupació anterior; sector que, desgraciadament, experimenta un repunt del 0,52%.

Durant el mes de març, tots els agents econòmics maresmencs han millorat les seves xifres d’ocupació, sent la indústria la que ha registrat un descens percentual de l’atur més elevat. En segon lloc, hi trobem els serveis, seguits de l’agricultura i la construcció.

El descens en la desocupació no s’ha traslladat homogèniament als 30 municipis del Maresme. 9 d’ells (Arenys de Mar, Argentona, Dosrius, Montgat, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, El Masnou i Tordera) han comptabilitzat més habitants a l’atur i Arenys de Munt ha mantingut les xifres del mes anterior. El municipi maresmenc amb les pitjors dades és Pineda de Mar, amb el 16,8% de la població aturada. A l’altra extrem de la balança hi trobem Alella amb, només, el 4,8% de persones aturades. A Vilassar de Mar estem en una bona mitjana, el 7,3%

Dades que ens fan ser optimistes de cara a la campanya d’estiu que és a punt d’arrencar i que es traduirà amb un significatiu augment de persones amb contracte laboral.