La segona etapa de “La Vuelta” sortirà de Mataró

El diumenge 27 d’agost Mataró serà l’escenari de la sortida de la 2a etapa de La Vuelta Ciclista Espanya 2023. Amb un recorregut neutralitzat, els ciclistes recorreran els principals carrers de la capital del Maresme, sortiran del Port, per enfilar cap a Argentona i buscar el Vallès. L’etapa clourà a Barcelona complimentant un recorregut total de 181 km. Per tant, tot i ser molt a prop nostre, el pilot no passarà per Vilassar de Mar.

L’organització ha catalogat la segona etapa de la Vuelta 2023 com a mitja muntanya. Només sortir de Mataró, els ciclistes enfilaran un port de tercera categoria, Sant Bartomeu, i un de segona, el coll d’Estenalles. Una etapa, doncs, en la qual es calcula que hi haurà escapades fins que el gran pilot s’agrupi per disputa l’esprint final un cop feta l’ascensió a Montjuïc.

Serà la primera etapa real, ja que el dia anterior, el dissabte 26 d’agost la Vuelta arrencarà amb una contrarellotge per equips, de 14 km i mig, que es disputarà a la capital catalana i que servirà, bàsicament, perquè el pilot trobi sensacions i comenci a escalfar de cara a aquesta gran volta de tres setmanes que finalitzarà, el 17 de setembre, a Madrid després de fer un total de 3.153,8 kilòmetres a les cames.

El recorregut, neutralitzat, de diumenge per Mataró, serà el següent. Sortiran del Port, a les 12:45 del matí, seguiran pel Passeig Marítim, l’avinguda del Port, l’avinguda d’Ernest Lluch, l’avinguda del Maresme, la ronda de Cervantes, la Ronda Alfons X El Savi, la plaça d’Espanya, el Camí de la Geganta, la Plaça Granollers, l’avinguda de Puig i Cadafalch i la carretera d’Argentona. La sortida llançada, la real, serà a un quart de dues de la tarda, des de la zona de desenvolupament d’El Sorrall, on els equips enfilaran cap a Argentona.

Per si t’interessa, el Port de Mataró comptarà amb la zona habilitada perquè els participants facin el control de firmes i podràs viure de prop tot l’ambient del millor ciclisme mundial.

Compte amb les afectacions al trànsit; que ja et recordarem des d’aquest informatiu. Entre les 10 de la nit del dissabte i les 3 de la tarda del diumenge 27 d’agost quedarà tallat el passeig Marítim i l’avinguda del Port. El mateix diumenge, no es podrà circular, entre dos quarts de vuit del matí i la 1 de la tarda per l’avinguda d’Ernest Lluch.
Entre les 12 h i les 13 h es tallarà el trànsit de l’avinguda del Maresme i la Ronda Cervantes. A partir de les 12.20 h s’anirà tallant el trànsit a la resta del recorregut fins al pas de la cursa, aproximadament, a les 13 h.