La secció Fem Salut s’estrena abordant la xacra del tabaquisme

Vilassar Ràdio, de la mà de la Regidoria de Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, enceta la secció Fem Salut que podrem escoltar, dins del “Parlant de tot” magazine matinal d’aquesta casa, dos divendres al mes. La nova secció compte amb el suport de les farmàcies del nostre municipi i del CAP doctor Masriera. En el primer programa, hem parlat del tabaquisme, de deixar de fumar i de com aconseguir-ho. Dèborah Jové, responsable de la farmàcia Roca 1904, la infermera del Cap Diana Jaumeandreu i el doctor Conrad Santamaria han estat els tres primers convidats d’aquesta secció quinzenal. Hem conegut les sinèrgies entre les farmàcies de Vilassar de Mar i el CAP per eradicar aquesta xacra.

All-focus

Tenen el Club de Tabaquisme, amb un 70% d’èxit, que funciona ajudant a deixar de fumar. Si vols deixar de fumar, el proper 18 d’octubre comença un grup nou. Expliquen les diferents aspectes que aborden i destaquen que les teràpies grupals animen companys i companyes de sessions. Una bona notícia, al marge de l’alt percentatge d’èxits, és que hi ha llista d’espera. La gent, cada cop més, vol deixar de fumar. Una aposta que no és fàcil. S’ha de vigilar amb la motivació i el més importanht, recalquen, és voler-ho.

Les farmàcies de Vilassar de Mar s’hi impliquen. Ens faran acompanyament en tot el procés, amb remeis per ajudar-nos a suportar la sindrome d’abstinència. I és que fumar comprota molts riscos per a la salut. Des de la secció Fem Salut, també s’ha volgut subratllar el paper del fumador passiu, aquells que no tenen l’hàbit però que conviuen amb un fumador o fumadora. Un altre mite que trenquem, la cigarreta electrònica, que, com asseguren els nostres experts, és pitjor que una cigarreta convencional.

Podeu escoltar la secció sencera aquí.