La Sala Maria Roser Carrau va acollir ahir dimarts la celebració del Dia de les Esquadres

Dia Esquadres 2016Ahir dimarts 5 d’abril es va celebrar a la sala cultural M. Roser Carrau de Vilassar de Mar el Dia de les Esquadres, organitzat per l’Àrea Bàsica Policial de Premià de Mar, un acte de reconeixement als cossos i agents que vetllen per la seguretat arreu del territori.

L’acte va ser estat conduit per l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot i els comandaments del cos de Mossos d’Esquadra de l’Àrea Basica Policial de Premià de Mar. També van estar presents a l’acte diferents representants dels cossos policials presents al territori comarcal com la Policia Local de Vilassar de Mar, Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, Tiana, Alella, Montgat, Cabrils, Teià i el Masnou, representants dels Agents Rurals, Bombers, Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia i membres d‘Associacions de Defensa Forestals presents al Maresme. També es va comptar amb la presència de diverses institucions, entitats, associacions i empreses de la zona.

L’acte va començar amb un parlament de l’inspector dels Mossos d’Esquadra Ventura Comas, Cap de l’ABP de Premià de Mar. A continuació es va emetre un vídeo titulat: “Coneixent el Cos de Mossos d’Esquadra” i es van entregar set agraïments per diverses col•laboracions amb el cos de Mossos d’Esquadra dels quals quatre han estat destinats a ciutadans, dos a policies locals, en concret de Teià i d’Alella i un a la Guàrdia Civil de Premià de Mar. Acte seguit es van repartir les felicitacions. Els mossos d’esquadra felicitats han estat un total de vint-i-un.

Les felicitacions han estat atorgades per diverses actuacions dutes a terme al llarg de l’any 2015 entre les quals hi ha actuacions de caire assistencial com evitar que una dona es suïcidés llançant-se pel balcó de casa seva o ajudar en les tasques de reanimació d’un ciutadà que havia patit una aturada cardíaca. També es van atorgar felicitacions a actuacions corresponents a la detenció d’un lladre que havia encastat un vehicle a un estanc i la detenció de diversos lladres autors de robatoris amb força al territori. Així mateix es va felicitar a diversos agents per projectes, professionalitat i implicació com és el cas del projecte “Mossos per un dia” on els alumnes de les escoles es posen a la pell dels policies realitzant casos pràctics amb la finalitat de conèixer millor la tasca policial.

L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, va agrair la feina dels Mossos dels quals va dir “sou la prova que les estructures d’estat catalanes funcionen molt bé”.

Pel que fa a Vilassar de Mar, van rebre agraïments, entre d’altres, la tècnica de promoció de la Salut de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Marta Casas, i el mestre d’educació física i educació per la salut de l’escola La Presentació, Jordi Rius, per la seva col•laboració amb els Mossos, la primera en l’àmbit de la violència de gènere i de salut i el segon pel projecte “Mossos per un dia” que es va dur a terme a l’escola vilassarenca.

L’acte es va clausurar amb unes paraules de l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, al qual se li va fer entrega d’una placa agraint-li la seva colaboració en l’acte i la cessió d’espais per a la celebració de la cerimònia.