La rua de Carnaval es traslladarà, si plou el dissabte, a diumenge

Avui és dia de truita, de llardons i de botifarra d’ou. És el Dijous Gras. Com qui no vol la cosa, en plantem a les portes del Carnaval 2024. Un total de 800 persones, que formen part de les 12 comparses inscrites, esperen la gran rua de Carnestoltes que, enguany, aplega Vilassar de Mar i Cabrera de Mar, que van de la mà en l’organització.

A hores d’ara, el regidor de Festes Populars de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Jordi Pallés, té la mirada clavada en els mapes del temps. I és que els models anuncien pluja per a dissabte. El Pla B? Si plou es farà diumenge.  Ho ha explicat en l’espai “Parlant de tot”

Pallés, doncs, està en contínua comunicació, com va passar la tarda de la Cavalcada de Reis, amb el Servei Meteorològic del Maresme (Meteomar). Ha explicat que estan mirant mapes tot el dia, ja que la predicció canvia cada 5 minuts  i en tot  moment estan expectants de com evoluciona la predicció meteorològica.

Pensant en l’escenari més complicat, si plou dissabte, es pensa en traslladar la rua al diumenge a la tarda, tal com es diu en les bases. No es podria fer la rua, sota cobert, ja que al nostre municipi no tenim lloc per encabir, amb total seguretat, les més de mil persones que aplegarà la rua, entre participants i públic.

Per tant, atents a les xarxes socials de Vilassar Ràdio com de l’Ajuntament ja que el mateix dissabte, dia de la rua, sobre les tres de la tarda es prendrà la decisió definitiva.

En qualsevol cas,  com ja fa dies que et venim anunciant en aquest informatiu, la rua de Carnaval porta novetats. Es fa amb conjunta amb Cabrera de Mar i amb un nou recorregut, per crear vincles entre els dos municipis, i compta amb un total de 12 comparses i 830 persones inscrites. Del total de comparses, tres superen el centenar d’integrants i sis presenten candidata a reina.

Pallés ha explicat que després de la pandèmia del coronavirus, va haver-hi una davallada en les inscripcions del Carnaval, i es va buscar una fórmula per potenciar-lo. Es va parlar amb l’Ajuntament de Cabrera i es va decidir organizar-ho amb aquest municipi.

Els premis del concurs de comparses repartiran un total de 3.400 euros. El jurat puntuarà l’originalitat, el vestuari, la coreografia i l’atractiu de la comparsa. De cara a 2025, el conveni signat amb Cabrera de Mar és per a un any, es donaran més premis

Pallés ha recalcat que mancomunar serveis sempre és bo, perquè estalvia mitjans i costos i ha afegit que es pot arribar a acords de mancomunació en altres qüestions.

La rua, que començarà a les 18 hores, just després del pregó de les dues reines, tindrà el següent recorregut: avinguda Burriac, passeig de Montserrat i passeig de Colom, de Cabrera de Mar, per entrar després al nostre municipi pel carrer de Colom, tombar a la dreta amunt per l’avinguda Montevideo, fins a anar a trobar el carrer Mestral on les més de 800 persones enfilaran, cap a la dreta, per finalitzar recorregut a la plaça Tarradellas, de Vilassar de Mar. La plaça Tarradellas serà l’escenari on es farà l’exhibició final de les comparses i el lliurament de premis, a partir de les 11 de la nit, i comptarà amb una disco mòbil i foodtrucks per amenitzar el final de festa.

Hi haurà, per tant, dues Reines, la de Vilassar de Mar i la de Cabrera de Mar i un Rei Carnestoltes. el del nostre municipi. Per a 2025, una sola reina per als dos pobles, que signaran una de les rues de Carnaval més multitudinàries del Baix Maresme.

Una altra de les novetats és que, enguany, la rua comptarà amb un tram tranquil, amb menys estímuls sonors i visuals, al tram del carrer Colom entre Torrent del Porxo i Enric Granados, per fer possible que les persones amb hipersensibilitat sensorial i/o diversitat funcional puguin gaudir de la rua.

A més de la rua de Carnaval, plat fort de la programació festiva, a Vilassar de Mar les activitats avui i s’allarguen fins al proper dimecres 14 de febrer. Dimecres de cendra. Aquest dissabte, una altra novetat. El Carnaval infantil de dissabte al matí canvia la tradicional ubicació de la plaça Picasso per traslladar-se al Veral de l’Ocata.

El Carnestoltes acabarà el dimecres 14 de febrer, amb l’enterrament de la sardina. Comitiva que sortirà de Can Bisa a les set de la tarda amb destí a la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el testament del Rei Carnestoltes. Es prega dol rigorós.

Per tal que tot rutlli, des de l’Ajuntament de Vilassar de Mar es fa una crida al voluntariat per a la rua d’aquest dissabte. Així qualsevol persona, major d’edat, que estigui interessada en fer tasques de suport, pot enviar un correu electrònic a  vinesqj@vilassardemar.cat

Consulteu les activitats organitzades de Carnestoltes organitzades per Firobi aquí.