La revista “Singladures” reapareix després de 9 anys amb un format i continguts renovats

La revista “Singladures”, que feia aproximadament 9 anys que no s’editava, enceta una nova etapa fruït del treball conjunt del Museu de la Marina-Museu Municipal de Vilassar de Mar i el Centre d’Estudis Vilassarencs (CEV). La revista tindrà periodicitat semestral i es publicarà al juny i desembre.

“Singladures” reapareix com a butlletí científic amb una nova orientació emmarcada dins d’una de les línies estratègiques de treball de la regidoria de Cultura: promoure l’accés de la ciutadania a la formació i al consum cultural així com l’ampliació, la conservació i la difusió del patrimoni local.
El primer volum d’aquesta nova etapa (desembre 2008) consta de dues parts, una confeccionada pel Museu de la Marina-Museu Municipal de Vilassar de Mar, i una altra realitzada pel Centre d’Estudis Vilassarencs. La revista, de més de seixanta pàgines, compila articles referents a la història de Vilassar de Mar i la comarca del Maresme. En aquest volum hi ha estudis de recerca de la masia de ca l’Eudald (seu del Museu de la Mina Vella), el molí ibèric del Museu de la Marina, la figura d’Eudald Roger, el molí del Pla o la cursa d’automòbils de l’any 1910, entre d’altres.
La revista compta en aquest primer número amb les col•laboracions dels doctors en història Alexandra Capdevila, Marta Portillo i Ramon A. Banegas, l’arqueòleg Roger Sala i els historiadors vilassarencs Damià Bas, Feliu Novell i Alexis Serrano, a més de la col•laboració de la bibliotecària Sol Teixidó.
“Singladures” es pot trobar de forma gratuïta al Museu de la Marina-Museu Municipal de Vilassar de Mar. Alhora des d’aquest equipament municipal es vol reactivar l’associació d’amics del museu i els socis que en formin part podran rebre la revista per correu electrònic.

Leave a Reply