La reparació de les voreres del Barato, projecte més votat en els Pressupostos Participatius de 2018

La reparació de les voreres del Barato, amb un total de 450 vots, ha estat el projecte guanyador dels Pressupostos Participatius de Vilassar de Mar 2018. Aquest diumenge es coneixien, amb una gran celeritat, el resultat d’unes votacions que han permès a vilassarencs i vilassarenques decidir en què es gasten els 150.000 euros que l’Ajuntament brinda per aquesta proposta. Enguany, s’estrenava la possibilitat de vot electrònic amb un gran èxit. Un total de 1.279 persones han emès el seu vot, 1229 de les quals ho van fer per internet, fet que significa el 7,45% del cens. Sensiblement superior a la primera edició de 2016.

“Des de l’Ajuntament en fem una valoració molt positiva, especialment pel que fa a la participació; que ha augmentat significativament. Vol dir que es va consolidant la idea”. Montse Gual, regidora

Els projectes guanyadors “s’activaran el més aviat possible”, tal i com apunta la regidora de Participació Ciutadana Montse Gual. De fet, “els tècnics municipals ja comencen a treballar” per activar el el procés.

En segona posició ha quedat les millores a les pistes de bàsquet i futbol de l’escola Pérez Sala i en tercer lloc la millora de la zona infantil del passeig Marítim. Facilitar que es begui aigua a l’escola Vaixell Burriac, dotar d’ombra la plaça Vincenç Casanovas, col.locar un desfibril·lador a l’estació de Renfe i pacificar el trànsit a l’avinguda Eduard Ferrés serien els que podrien entrar depenent de les despeses finals, tal i com apunta Gual. “Està pressupostat al màxim, diu, i si queda remanent de cèntims s’anirà destinant al projecte següent”, aclareix Gual.

“Els Pressupostos Participatius de 2019 tindran una gran novetat. Es convocarà una comissió mixta amb presència de veïns i veïnes. Tants polítics, tants ciutadans”.

Un cop enllestits els pressupostos de 2018, amb un “gran èxit de participació” com subratlla la regidora, ja es pensa en l’edició de 2019. Una proposta amb novetats. De fet, tal i com avança Gual, es convocarà una Comissió Mixta, “tants polítics com ciutadans”, per fer les propostes de cara als Pressupostos Participatius de 2019.