La rehabilitació de can Bisa rep el premi Puig i Cadafalch del Maresme

El jurat de la convocatòria de la 4a Mostra d’Arquitectura del Maresme i de la primera edició dels Premis Puig i Cadafalch del Maresme ha reconegut la rehabilitació de la casa colonial de can Bisa que engloba també la construcció dels 14 habitatges de promoció pública i la sala cultural M. Roser Carrau.

Lliurament Premi Puig i Cadafalch_can BisaEl projecte dels arquitectes Enric Batlle i Joan Roig (MMI Gestió d’Arquitectura i Paisatge, SLP), promogut per l’Ajuntament i realitzat per la constructora Emcofac, ha rebut una menció a la 4a Mostra d’Arquitectura i el premi Puig i Cadafalch del Maresme en la seva primera edició. Aquest dimecres (28 de gener) Laura Subirà, en representació de la demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró, va lliurar la menció i el premi a l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer.

El jurat en destaca l’enaltiment de l’arquitectura indiana, la recuperació del jardí de palmeres presidit per una font original, la preservació de les fusteries originals i la sobrietat dels interiors així com la relació amb el nou equipament cultural i els habitatges de promoció pública. Per al jurat, “tota l’actuació de rehabilitació dialoga amb senzillesa i naturalitat amb el poble i el seu entorn”.

Primera edició del premi Puig i Cadafalch del Maresme

Aquesta ha estat la primera edició del premi Puig i Cadafalch del Maresme, per a la millor obra de recuperació del patrimoni arquitectònic feta a la comarca. Al premi podien optar tant promotors privats com públics, amb obres que haguessin finalitzat entre l’1 de gener de 2011 i el 31 de desembre de 2013. El 1r guardó Puig i Cadafalch del Maresme a la rehabilitació arquitectònica se l’han emportat ex aequo la recuperació de can Bisa de Vilassar de Mar i la biblioteca Antoni Comas de Mataró.

La Mostra d’Arquitectura del Maresme i el 1r Premi Puig i Cadafalch del Maresme, convocats per la demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró, tenen com a objectiu posar en valor i difondre la bona feina realitzada en el camp de l’arquitectura per tots aquells agents implicats en fer-la possible: arquitectes, promotors i constructors.