La regidora d’Igualtat ha animat a tothom a participar a les activitats del Dia de la Dona

A “Crònica” hem repassat, abastament, el munt d’activitats que tant l’Ajuntament de Vilassar de Mar com les entitats feministes del nostre municipi han dissenyat per reivindicar el 8 de març, el Dia de la Dona. Aquest dimarts hem entrevistat al nostre magazín matinal “Parlant de tot” a la regidora d’Igualtat del nostre consistori, Camino Calvo i la tècnica del SIAD (Servei d’informació i Atenció a les Dones) Tània Flores.

S’ha preparat una programació molt transversal centrada en apostar per l’educació i la divulgació, eines per aconseguir una societat igualitària, lliure de violències i sense discriminacions de gènere. Molta feina per fer, avisa la regidora, ens queda, encara, per endavant, a tots i totes. Un dia, apunta Camino Calvo, per sortir al carrer.

Programació, insisteixen, molt treballada amb les diferents entitats feministes de Vilassar de Mar a les quals, tant Flores com Calvo, des del consistori els volen agrair tota la feina que fan durant tot l’any. També s’ha treballat amb la Biblioteca Ernest Lluch i amb altres àrees de l’Ajuntament.  

Un disseny d’actes pensat per a totes les edats. I és que cal seguir implicant al jovent en la reivindicació, han manifestat.

Entre les propostes, destaquen, un cop més, els tallers de defensa feminista. S’han esgotat places en un obrir i tancar d’ulls. Flores remarca que, desgraciadament, aquesta proposta no està pensada només per fer esport, hi ha un rerefons al darrere, que és ensenyar a defensar-se davant de possibles agressions.

El gran dia, però, serà aquest divendres, 8 de març. A les 12 del migdia,  a la plaça de l’Ajuntament, la regidora d’Igualtat Camino Calvo llegirà el manifest consensuat en el qual, des del nostre municipi, es vol subratllar la feina transversal de totes les regidories i la importància de la igualtat.

I diumenge, ens trobem amb un dels actes més multitudinaris i que més èxit té any rere any. De fet, les 600 places, els 600 dorsals es van esgotar en menys de quatre hores. Estem parlant de la Cursa de la Dona, a la qual aquest 2024 se li ha donat un nou format i s’ha batejat com a La Vilassarenca.Serà una caminada, sense opció de fer-la corrent, i s’obsequiarà amb gorres, i no pas amb samarretes, les persones participants. Ara bé, s’anima a caminadors i caminadores que tinguin les samarretes d’altres edicions de la Cursa de la Dona que les portin per tal d’omplir de color la proposta saludable i reivindicativa del proper diumenge 10 de març.

La concentració serà a les 9 del matí, per a l’entrega de dorsals i donar la benvinguda a totes les persones participants, i una hora després,  a les 10 del matí es donarà el tret de sortida a la caminada. El punt de sortida i l’arribada també és una altra de les novetats d’enguany, serà la plaça Tarradellas.Des d’aquest indret es farà el circuit de la Ruta Mitja, una de les rutes saludables de Vilassar de Mar, que compta amb gairebé 5 quilòmetres de recorregut assequible i agradable per a tots els públics.En finalitzar, hi haurà un esmorzar a la plaça Tarradellas, exhibició de percussió dels Ssstrèpits i una exhibició de korfbal, a càrrec de la Federació Catalana de Korfbal, on tothom qui vulgui podrà fer un tastet d’aquest esport format per equips mixtos.

La Tània Flores ens ha explicat que es farà un torneig de korfbal amb l’alumnat de sisè de primària de les escoles de la nostra localitat. Ha recordat que l’objectiu és fomentar la igualtat i el respecte. El korfbal és un esport  neerlandès reconegut pel COI.    

ACTIVITATS DEL DIA DE LA DONA A VDM:  

Des del 3 de març, exposició “Genealogies. Geometries esvaïdes” al Museu Monjo.

Els dilluns 4, 11 i 18 de març, a l’Espai Galbany, a les 18.30h,  Taller de defensa personal femenina per a majors de 18 anys, a càrrec de Maria García. Inscripcions gratuïtes al correu siad@vilassardemar.cat o al tel. 937540339. Organitza Regidoria d’Igualtat

Dimarts 5 de març,a l’Aula de Música, a les 11.30h, Sessió oberta del “Cor Grans Dones”, espai de dones per a cantar, dirigit per la soprano Rosa Mateu.

El mateix dia, a les18 h, conferència sobre “Las Sinsombrero, les pensadores i artistes oblidades de la generació del 27”, a càrrec de Tania Balló Collell, escriptora, cineasta i gestora cultural. El preu de l’entrada per a persones no associades a l’Aula d’Extensió Universitària VdM és de 5 euros. L’acte es farà a la  Sala Cultural M. Roser Carrau i està organitzat per Aula d’Extensió Universitària VdM.

Dimecres 6 de març, a les 17.30 h,  a la Biblioteca Ernest Lluch,  Hora del conte, amb “Contes desexplicats”, a càrrec de Vivim del cuentu. Biblioteca Municipal E. Lluch. L’acte està organitzat per la Biblioteca Municipal i la Regidoria d’Igualtat.

Dijous 7 de març, a la Biblioteca Ernest Lluch, a les 18h, col·loqui i presentació del llibre  “Dones i mares invisibles”, amb la presència de les autores.

Més tard, a les 20 h, sessió oberta música i moviment expressiu a l Espai Galbany, organitzat per Aula de Música i Regidoria d’Igualtat.

Divendres 8 de març, a les 12h del migdia, a la plaça de l’Ajuntament, lectura del manifest institucional del 8M, a càrrec de la Regidora d’Igualtat, Camino Calvo. Plaça de l’Ajuntament. Aquest acte està organitzat per la Regidoria d’Igualtat.

En acabar, manifestació pels carrers de Vilassar de Mar, organitzada per Assemblea Feminista Vilassar de Mar i Viladona.

Dissabte 9 de març, a les 18h, xerrada sobre “Dona i memòria (la dona en el temps de la Guerra Civil)”, amb la participació de Carmen Domingo, a la  Sala Cultural M. Roser Carrau. Acte organitzat per Viladona i Assemblea Feminista. Durant l’acte hi haurà la lectura de fragments del llibre “Només són dones” amb acompanyament de piano.

Diumenge 10 de març a les 9h Caminada La vilassarenca. L’aforament limitat a 600 persones, les inscripcions ja s’han tancat. La sortida i l’arribada serà també la plaça Tarradellas on, en finalitzar, hi haurà un esmorzar, exhibició de percussió dels Ssstrèpits i una exhibició de korfbal, a càrrec de la Federació Catalana de Korfbal, on tothom qui vulgui podrà fer un tastet d’aquest esport format per equips mixtos. Organitza Regidoria d’Igualtat.

A les 18 h, a la Sala Maria Roser Carrau, espectacle de teatre Improdera’t, a càrrec de Planeta Impro. Espectacle d’humor, original i interactiu. Preu de l’entrada anticipada en línia (fins a 24 h abans): 5 €; el mateix dia, en línia o a taquilla amb targeta: 7 €. Venda d’entrades al web https://vilassardemar.koobin.cat. Organitza Regidoria d’Igualtat i de Cultura

Dissabte 16 de març, de 12 a 14 h Vermutillo feminista, al patiporxat de l’Escola del Mar,

organitzat per Viladona.Hi haurà aperitiu i música en directe amb la cantant Sara Reig i ball. Preu: 5 euros. Cal fer reserva al telèfon de Viladona per WhatsApp: 633342854.

Dissabte 18 de maig, a les 18.30 h, sessió de tancament de la marxa exploratòria per un Vilassar de Mar més segur, adreçada a les participants de la marxa exploratòria, a càrrec de Col·lectiu Punt 6. Tindrà lloc a l’Espai Galbany i està organitzada per la  Regidoria d’Igualtat.

Durant el mes de març, organitzat per la Regidoria d’Igualtat i Joventut, es realitza el taller “Desmuntant el masclisme”, adreçat a l’alumnat de sisè de primària de tots els centres educatius,  i dinamització “PIDCEs Especial Igualtat” a l’espai d’esbarjo als instituts. (Regidoria d’Igualtat i Joventut)

         

Notícies relacionades

El Passeig Marítim queda visiblement afectat pel temporal
Festa de la sostenibilitat, aquest diumenge
Actes de Sant Jordi
Humana lliura 30 bons d’ajuda social a Vilassar de Mar