La Policia local rescata una jove de 14 anys que havia caigut al mar

Agents de la Policia local de Vilassar de Mar van aconseguir rescatar divendres passat, 18 de març, una noia de 14 anys del mar, en un dia en què l’estat del mar presentava unes onades de 2,5 metres i que estava vigent l’alerta per temporal marítim.

Tot va començar a les 19 hores quan la Policia va rebre una trucada d’emergència del 112 informant que una noia havia caigut al mar, davant del Club Nàutic de Vilassar de Mar. Ràpidament, dos agents, que estaven fent tasques de patrulla ordinària pels voltants, van comparèixer i van veure que hi havia una persona dins l’aigua a uns 150 metres mar endins.

A la tasca d’aquests dos agents es va afegir de forma urgent el cap de servei del torn de tarda de la Policia local i entre tots tres, al lloc dels fets, i amb coordinació amb un altre agent de la central de la comissaria, van dur a terme una estratègia de rescat que va culminar amb èxit.

Els agents a la platja van establir comunicació amb la persona que estava a la deriva mitjançant l’altaveu del vehicle patrulla, tot demanant-li que fes senyals aixecant el braç per saber si escoltava les informacions que els agents li anaven comunicant. La noia va aixecar el braç, responent així els requeriments dels agents.

Els agents li van anar donant instruccions per tal que es posés d’esquena a l’aigua, no fes esforços innecessaris i es deixés arrossegar per les onades en direcció a la platja de l’espigó de Garbí, tot aprofitant la direcció del corrent.

La noia va fer cas de les indicacions dels agents i quan estava més propera a la sorra, un dels agents es va llençar a l’aigua mentre un altre li donava suport amb una corda i així van aconseguir treure-la del mar.

La Policia local vol destacar la col·laboració d’un jove de 17 anys, present al lloc dels fets, que va col·laborar activament amb ells, amb un comportament a l’altura de les circumstàncies excepcionals del moment.

La persona rescatada, de 14 anys d’edat, va ser traslladada d’urgència a l’Hospital de Mataró amb signes d’hipotèrmia. Al dia següent, els pares i la noia van comparèixer a les dependències de la Policia local per agrair als agents la seva dedicació, professionalitat i valentia.

Cal destacar que en els darrers mesos, en circumstàncies diferents, l‘actuació d’agents del cos de la Policia local de Vilassar de Mar ha contribuït a salvar la vida de tres persones, entre elles un nadó de 10 mesos al mes de febrer.

 

Imatges relacionades: