La Policia Local passa balanç de l’estiu en matèria de seguretat i trànsit a Vilassar de Mar

 

 

Complint amb la tradició, des d’aquests micròfons i cada principi de temporada, convidem als nostres estudis de Sant Pau 22 a Lluís López a passar pel “Parlant de tot“. Ell és l’inspector en cap de la Policia Local de Vilassar de Mar. Amb ell, repassem com ha estat l’estiu, pel que fa al prisma de la seguretat i, també, els principals reptes del curs que comença. D’entrada, la nova ordenança de Circulació de Vehicles i Vianants, pendent d’aprovació.

Cert és que el nivell de delictes a Vilassar de Mar recupera les xifres, amb totes les cometes del món, habituals de prepandèmia. De fet, com passa a tots els municipis catalans, tal com va explicar el mateix Lluís López.

L’inspector en cap de la Policia Local remarca que estan augmentant, i molt, les estafes online. Pel que fa a la resta, més del mateix, robatoris a l’interior de domicili.

Des de la Policia Local de Vilassar de Mar, López recorda que mai una entitat bancària es comunicarà amb nosaltres via SMS i, tampoc mai, ens farà clicar un enllaç.

Pel que fa al dia a dia, els agents de policia local segueixen amb les seves vigilàncies. Un punt calent sempre és l’estació de Rodalies de Renfe. Ara bé, López explica que s’han trobat casos de delinqüents que venen i marxen de Vilassar de Mar… en taxi.

D’altra banda, un altre dels principals eixos de la Policia Local de Vilassar de Mar és el trànsit. Estiu tranquil pel que fa a aquest aspecte; ara bé, cal ressenyar un únic accident en els tres darrers mesos però, malauradament, molt greu.

També s’ha detectat, durant aquest estiu, com apunta l’inspector en cap, un augment d’accidents pel que fa als vehicles de mobilitat personal; és a dir (per entendre’ns) patinets i bicicletes, bàsicament. En aquest sentit, López remarca que els patinets són un problema per a la circulació. Estris que agafen prou velocitat per fer mal a altres persones o a un mateix.

De fet, des de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ja fa mesos que es treballa en la nova Ordenança de Vehicles i Vianants. Després d’un període d’exposició pública, encara no és aprovada pel ple municipal, ja que el PSC hi va presentar al·legacions que s’estan estudiant. L’ordenança té un objectiu clar, segons López, regular el trànsit adequant la normativa a la nostra realitat i subratlla que algunes de les sancions les pot regular la mateixa autoritat municipal, és a dir, l’Ajuntament.

Amb la nova ordenança municipal, encara (insistim) no aprovada, mentre no entri en vigor, segueix vigent el Reglament General de Circulació. I més quan fa poc més d’un any en el qual van caure els peatges de la C-32. La sinistralitat a la carretera nacional, segons l’inspector en cap, ha baixat, però no tant com s’esperaven. Punts calents? Les cruïlles d’aquesta artèria amb el Torrent del Crist, la carretera d’Argentona i la carreta de Cabrils.